Пельмені з вишнею та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вам подобаються вареники з вишнею? А з сиром? соковита, кисло-солодка начинка ... Я їх обожнюю! А якщо їх піднести у вигляді пельменів? незвично, цікаво, економно і неодмінно смачно! спробуємо?
Тісто замісити на сироватці. Вона у мене залишилася після схилу домашнього сиру з кислого молока. Тісто на сироватці добре тримає форму, при варінні вареники або пельмені не розвалюються, соковита начинка вся залишається всередині. Подробиці, як приготувати пельмені з вишнею та сиром, дивіться в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 3 склянки
- Сироватка - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ 1 щіпка в тісто)
- Сир - 200 грам
- Вишня - 200 грам
- Цукор - 100 грам
Підготуйте необхідні продукти. Вишню промийте.
Борошно і дрібку солі просійте в миску, в центрі зробіть поглиблення. Влийте склянку сироватки і замісіть гладке тісто. Накрийте його харчовою плівкою і дайте набрякнути клейковиною протягом 10 хвилин. У цей час можна видалити кісточки з вишні.
Каструлю з водою поставте на вогонь. Тісто розділи 4 частини, кожну розкачати в ковбаску. Розділіть її на рівні шматочки.
Кожен шматочок розкачайте в тонкий корж, в центр якої додайте цукор, сир і вишеньку. Поверніть корж навпіл і защипніть її краю. Потім зведіть кінці заготовки разом і ретельно закріпіть.
У киплячу підсолену воду закиньте солодкі пельмені, помішуючи лопаткою, щоб пельмені не прилипли до дна. Доведіть воду до кипіння і варіть пельмені протягом 5-7 хвилин до готовності. Злийте воду.
Подавайте до столу гарячими зі сметаною або ягідним соусом. Смачного!