Пельмені з кропом
(покроковий рецепт з фото)
Смачні і соковиті пельмені люблять в будь-якій сім'ї. У літній період можна урізноманітнити фарш додаванням зелені або ж замінити їй більшу частину начинки. Аромат і відмінний смак страви вам гарантований!
Так як пельмені вміють робити все без винятку, варто звернути увагу тільки на приготування фаршу. Співвідношення м'яса і зелені можна змінювати за смаком. Якщо фарш буде сухуватим, додайте пару-трійку столових ложок холодної води і добре перемішайте.
- Фарш - 350 грам (свинячо-яловичий)
- Кріп - 1 пучок (маленький)
- Сир - 70 грам (твердих сортів)
- Вода - 110 мілілітрів (холодна)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Борошно пшеничне - 370-400 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Замісити пельменное тісто зручним для вас способом. Якщо ви замішує ручним способом: в холодну воду додайте яйце, сіль і розмішайте. Частинами додайте борошно. Тісто має бути м'яким, пружним, але не липнути до рук.
Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто "відпочиває" зробіть начинку. Подрібніть цибулю і додайте до фаршу.
У блендері подрібніть сир і кріп, попередньо видаливши жорсткі стеблинки.
Отриману масу додайте до фаршу з цибулею. Посоліть і додайте перець. Перемішайте.
Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника. Відріжте невелику частину, скачайте валик, наріжте шматочки, розкачайте коржики, викладіть фарш і сформуйте пельмені звичним способом.
Закип'ятіть воду з додаванням лаврового листа і цибулі. Відваріть бажану кількість пельменів. Решта заморозьте.
Готові пельмені подавайте гарячими зі сметаною або бульйоном. Смачного!