Рецепт Пельмені з картоплею фото

Пельмені з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви, Пельмені

Вся принадність цього чудового блюда в тому, що воно поєднує в собі простоту приготування, економічність і приголомшливий смак, такі пельмені чудовий варіант для ситної вечері або обіду.

Рецепт приготування пельменів з картоплею досить простий, але самі пельмені при цьому виходять чудові. Смак цієї страви я пам'ятаю з дитинства, і він завжди асоціюється у мене зі справжньою домашньою кухнею, напевно, завдяки поєднанню картоплі і шкварок. У чоловіка такі пельмені найулюбленіша страва, і я намагаюся якомога частіше радувати його цим частуванням, адже приготувати його досить легко. Подавати таку страву найкраще зі сметаною, вона відмінно доповнює його смак, хоча так само можна поливати пельмені маслом з обсмаженою цибулею або придумати якийсь свій соус. І якщо ви належите до числа тих людей, які люблять просту і ситну їжу, тоді я рекомендую вам спробувати цей цікавий рецепт приготування пельменів з картоплею.

  • Борошно - 500 грам
  • Кисле молоко, білий йогурт або сметана - 150 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Картопля відварений - 500 грам
  • Сало - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Яйце - 2 штуки
  • Спеції - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
пельмені з картоплею - фото крок 1
З борошна, яєць, кислого молока і води замішуємо досить круте і еластичне тісто, загортаємо його в плівку і ставимо в холодильник на годину. Відварену картоплю подрібнюємо до стану пюре. Сало нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді, додаємо нарізану цибулю, смажимо все разом до м'якості цибулі. Тепер перекладаємо цибулю і шкварки в картопляне пюре, солимо і перчимо його, перемішуємо.
пельмені з картоплею - фото крок 2
Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього кружечки, в середину кожного кладемо трохи начинки з картоплі, лука і шкварок.
пельмені з картоплею - фото крок 3
Щільно з'єднуємо краї тіста і викладаємо пельмені на присипану борошном дошку. Тепер їх можна покласти в морозильну камеру, але краще їсти відразу, тому що після заморозки смак у них вже не той.
пельмені з картоплею - фото крок 4
Наливаємо в каструльку воду, а коли вона закипить, солимо, заправляємо спеціями і опускаємо в неї пельмені, варимо протягом 4 хвилин. Подаємо зі свіжою зеленню і сметаною. Смачного!

Схожі рецепти