Пельмені в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені. Їх смак знаком нам з дитинства. Зі сметанкою і з маслом, варені і томлені в горщиках. Цей же рецепт для тих, хто хоче навчитися готувати пельмені в мультиварці.
Є в Сибіру славна традиція - як вдарять морози збиратися хорошою компанією і ліпити пельмені на зиму. Ми пропонуємо вам класичний рецепт пельменів - з домашнього фаршу з ручним ліпленням. Пельмені приготовані за цим рецептом стануть прикрасою вашого столу. Все що вам потрібно - покликати хороших друзів і дістати вашу маленьку помічницю - мультиварку.
- Свинина - 300 грам
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 210 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
М'ясо помити, злегка обсушити і нарізати невеликими шматками. Цибуля розрізати на 4 частини. Підготовлене м'ясо і цибулю прокрутити через м'ясорубку. Додати сіль, перець за смаком. Фарш готовий.
У миску додати налити підігріту воду, додати яйце, просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Воно повинно бути досить тугим. Тісто накрити рушником і дати постояти півгодини.
Тісто розкачати, вирізати кружальця за допомогою склянки. В середину кружечка кладемо фарш і ліпимо пельмень.
У чашу мультиварки налити води і довести її до кипіння, включив на 15 хвилин режим "варка на пару" . У кипляче воду викладаємо пельмені і готуємо в мультиварці близько 15 хвилин. Час варіння залежить від величини пельменів.
Смачного!
Смачного!