Рецепт Пельмені ручної ліпки фото

Пельмені ручної ліпки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід
Гарячі страви, Пельмені

Сьогодні пропоную дуже докладний покроковий рецепт смачних домашніх пельменів. Соковиті, апетитні, а запах то який! Беріть на замітку!

Пельмені - це дуже смачна страва! Хтось вважає за краще купувати магазинні напівфабрикати, а хтось готувати самостійно. Пропоную приготувати пельмені ручного ліплення. Швидка ліплення пельменів - це звичайно справа невеликої практики, але все клопоти відходять на задній план, коли хочеться побалувати сім'ю домашнім смачним блюдом.

  • М'ясо - 600 грам (у мене свинина)
  • Вода - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Борошно - 500-600 грам
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Зелень - За смаком (у мене петрушка)
пельмені ручної ліпки - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пельмені ручної ліпки - фото крок 2
З'єднайте в глибокій мисці яйце, воду і рослинне масло. Додайте 0, 5 ç.l. Солі і все добре перемішайте.
пельмені ручної ліпки - фото крок 3
Частинами додайте борошно.
пельмені ручної ліпки - фото крок 4
Перемішуйте тісто ложкою, доти, поки не стане важко заважати.
пельмені ручної ліпки - фото крок 5
Потім починайте заміс руками, підсипаючи періодично решту борошна. Муки може піти трохи більше або менше. Готове тісто не повинно липнути до рук, воно повинно бути еластичним і податливим. Накрийте тісто чистим рушником або глибокої тарілкою і залиште "відпочивати" з 30 хвилин.
пельмені ручної ліпки - фото крок 6
Тим часом приготуйте начинку. М'ясо подрібніть за допомогою м'ясорубки, додайте до фаршу нарізаний дрібними кубиками цибулю, подрібнену зелень, пропущений через прес часник, сіль за смаком, улюблені спеції і 50 мл. Холодної води для соковитості. Добре все перемішайте.
пельмені ручної ліпки - фото крок 7
Тепер візьміть тісто і відріжте від нього шматок. Решта знову накрийте, щоб не підсохли і залиште чекати своєї черги. З шматка тіста скачайте джгут і розкачайте його приблизно до 2 см. Товщиною. Чим тонше вийде джгут, тим тонше будуть пельмені. Наріжте його на шматочки одного розміру.
пельмені ручної ліпки - фото крок 8
Обваляйте кожен шматочок з двох сторін у борошні, приминаючи його руками.
пельмені ручної ліпки - фото крок 9
Потім розкачати качалкою в формі кола або просто руками сформуйте коржик. У центр викладіть фарш.
пельмені ручної ліпки - фото крок 10
Складіть навпіл і скріпіть краю спочатку в серединці.
пельмені ручної ліпки - фото крок 11
Потім з'єднайте тісто по краях і добре защіпніте.
пельмені ручної ліпки - фото крок 12
Залишилося з'єднати краю.
пельмені ручної ліпки - фото крок 13
Готові пельмені викладайте на дощечку посипану борошном.
пельмені ручної ліпки - фото крок 14
Пельмені ручної ліпки готові. Можна їх заморозити, а можна частину відразу відварити.
пельмені ручної ліпки - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти