Пельмені ручної ліпки
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную дуже докладний покроковий рецепт смачних домашніх пельменів. Соковиті, апетитні, а запах то який! Беріть на замітку!
Пельмені - це дуже смачна страва! Хтось вважає за краще купувати магазинні напівфабрикати, а хтось готувати самостійно. Пропоную приготувати пельмені ручного ліплення. Швидка ліплення пельменів - це звичайно справа невеликої практики, але все клопоти відходять на задній план, коли хочеться побалувати сім'ю домашнім смачним блюдом.
- М'ясо - 600 грам (у мене свинина)
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 500-600 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком (у мене петрушка)
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці яйце, воду і рослинне масло. Додайте 0, 5 ç.l. Солі і все добре перемішайте.
Частинами додайте борошно.
Перемішуйте тісто ложкою, доти, поки не стане важко заважати.
Потім починайте заміс руками, підсипаючи періодично решту борошна. Муки може піти трохи більше або менше. Готове тісто не повинно липнути до рук, воно повинно бути еластичним і податливим. Накрийте тісто чистим рушником або глибокої тарілкою і залиште "відпочивати" з 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. М'ясо подрібніть за допомогою м'ясорубки, додайте до фаршу нарізаний дрібними кубиками цибулю, подрібнену зелень, пропущений через прес часник, сіль за смаком, улюблені спеції і 50 мл. Холодної води для соковитості. Добре все перемішайте.
Тепер візьміть тісто і відріжте від нього шматок. Решта знову накрийте, щоб не підсохли і залиште чекати своєї черги. З шматка тіста скачайте джгут і розкачайте його приблизно до 2 см. Товщиною. Чим тонше вийде джгут, тим тонше будуть пельмені. Наріжте його на шматочки одного розміру.
Обваляйте кожен шматочок з двох сторін у борошні, приминаючи його руками.
Потім розкачати качалкою в формі кола або просто руками сформуйте коржик. У центр викладіть фарш.
Складіть навпіл і скріпіть краю спочатку в серединці.
Потім з'єднайте тісто по краях і добре защіпніте.
Залишилося з'єднати краю.
Готові пельмені викладайте на дощечку посипану борошном.
Пельмені ручної ліпки готові. Можна їх заморозити, а можна частину відразу відварити.
Смачного!