Цукерки ручної роботи
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальні і цікаві цукерки, приготування яких більше схоже на науковий експеримент. Можна зробити їх різнокольоровими або все одного кольору. Розповім, як приготувати цукерки ручної роботи.
Всі добре пам'ятають цукерки-півники або іншої форми цукрові льодяники. Для їх приготування потрібні були спеціальні форми, а ось ці можна зробити без всяких формочок, вистачить звичайної банки, сотейника і дерев'яних шпаг. Використовуйте будь-який за смаком харчовий барвник або ароматизатор.
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 4 склянки
- Смакової екстракт - За смаком (мигдальний, ванільний, банановий та інше)
- Барвник харчової - За смаком
1. Кожні дерев'яні шпажку змочіть у воді, потім розсипте на столі трохи цукру і обваляйте кожну однією стороною в цукрі.
2. В сотейник налейте воду, відправте його на вогонь і доведіть до кипіння.
3. Всипте 1 склянка цукру, потім трохи почекайте до розчинення цукрових крупинок, всипте залишилися, трохи почекавши після кожного.
4. Зваріть цукровий сироп, готуйте його до розчинення цукрових крупинок.
5. Додайте в сотейник харчовий барвник і будь-який за смаком екстракт. Зніміть сотейник з вогню.
6. В горлечко банки встановіть лійку, влийте гарячий цукровий сироп.
7. Опустіть дерев'яну шпажку, щоб вона не діставала до дна і не торкалася сторін банки. За допомогою прищіпки утримуйте шпажку у висячому положенні.
8. Приготування займає близько 5-7 днів, в залежності від бажаного розміру цукерки. На паличці утворюються красиві цукрові кристалики. Смачного!