Пельмені без борошна
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто знає, що пельмені теж можна включати в дієтичне харчування. Самий не дієтичний інгредієнт в них - це пшеничне борошно. А такі пельмені цілком можуть вписатися в систему правильного харчування.
Фарш найкраще приготувати самим, щоб бути впевненим в якості інгредієнтів. А в якості спецій найкраще використовувати сухі трави, такі як кріп, петрушка, розмарин. Такий натуральний набір добре впливає на обмін речовин.
- Висівки - 4 Ст. Ложки (пшеничні і вівсяні)
- Сухе молоко - 3 Ст. Ложки (знежирене)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок (кукурудзяний)
- Вода - 8 Ст. Ложок (окріп)
- Жовток яєчний - 1 штук
- Фарш - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
Необхідна кількість висівок насипте в блендер і подрібніть до стану борошна.
До меленим отрубям додайте сухе молоко, крохмаль і заваріть окропом. Потім вмішати жовток і замісити тісто. Якщо маса недостатньо еластична, можна додати трохи крохмалю. Готове тісто накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки фарш змішайте з подрібненою цибулею. Трохи підсолити.
Частина тесту розкачайте тонко і накрийте Пельменниці. Викладіть начинку.
Накрийте другим шаром тіста і покатайте качалкою.
Готові пельмені можна відразу варити в окропі або заморозити про запас.
Смачного!