Печиво з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб приготувати печиво з журавлиною знадобиться не тільки журавлинне варення, але і сушена журавлина. Будемо насолоджуватися смаком ягід!
Печиво з журавлиною - трохи кисленьке. Дуже добре підходить до кави і солодкого чаю. Ваші діти полюблять це печиво. Приготувати його дуже просто, приготування часу багато не займає. Перед вами - рецепт печива з журавлиною на швидку руку.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Лимонна цедра - 1-2 Щепоток
- Яйця - 2 штуки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Пекарський порошок - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 500 грам
- Журавлинне варення - 300 мілілітрів (або журавлинний джем.)
- Сушена журавлина - 200 грам
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
Розітріть цукор з вершковим маслом.
Додайте лимонного соку і цедри.
Вбийте яйця і перемішайте все.
Додайте борошно і замісіть тісто.
Розкачайте тісто в прямокутник. Товщина 0, 5 - 1 см.
Спочатку викладіть журавлинне варення. Рівномірно розподіліть по всьому прямокутника.
Потім висипте сушену журавлину. Може, як я, додати будь-який інший ваш улюблений сухофрукт. Я додала курагу, попередньо порізавши її на маленькі шматочки.
Загорніть тісто з начинкою в рулет. І поріжте на однакові по товщині печива.
Запікайте печиво з журавлиною в розігрітій на 200 градусів духовці 12-15 хвилин. Приємного чаювання!