Печиво з сиру
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт створений для найзавзятіших любителів сиру. Якщо вже додавали його в салати, супи, робили бутерброди і різні закуски, тоді спробуйте ще один варіант, як приготувати печиво з сиру.
Сирне розсипчасте і хрустке печиво відмінно підходить до чаю або до різних паштетів, соусом. У нього відчувається виразний сирно-молочний присмак. Їх виходить багато, тому вистачить порадувати не тільки ваших домашніх, а й друзів, знайомих. Воно відмінно підійде і в якості перекусу для малюка до школи.
- Олія - 250 грам
- Сир - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 300 грам
- Сіль велика - 1/2 чайних ложки
1. Перш за все подрібнюємо сир на крупній тертці, масло нарізаємо невеликими шматочками і змішуємо з сиром. Вбиваємо яйце і порційно всипаємо просіяне борошно.
2. Гарненько вимішуємо тісто, після чого загортаємо його в плівку і відправляємо в морозильну камеру на 10-15 хвилин.
3. Дістаємо тісто, поділяємо його на 3-4 шматка, кожен розгортає тонко (3-5 міліметрів), змащуємо холодною водою і посипаємо крупною сіллю, після чого фігурним ножем розрізаємо на шматочки довільної форми. Викладаємо печиво на деко з пергаментом.
4. Відправляємо в розігріту до 170-180 градусів духовку на 20-25 хвилин, до появи золотистої скоринки. Після чого печиво перекладаємо на тарілку.