Печиво з пива
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми знаємо безліч різних рецептів печива, але от не всі знають, що тісто для нього можна зробити на основі пива. Тоді випічка вийде смачною і ніжною. Спробуйте такий варіант.
Хочете дізнатися, як приготувати печиво з пива? Тоді цей рецепт вам допоможе! Така випічка буде до речі на будь-якому чаюванні. Приготуйте - і не прогадаєте!
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Пиво світле - 250 мілілітрів
- Горіхи волоські - 50 грам
- Цукор - 50 грам
Тісто для цієї випічки готується неймовірно просто, тому воно буде під силу навіть початківцю кулінарові. У миску просійте половину від зазначеної норми борошна. Туди ж натріть на крупній тертці охолоджене вершкове масло.
Зверху просійте решту борошна. Руками перетріть масло з борошном таким чином, щоб вийшла дрібна крихта. Це тісто чимось нагадує за своєю структурою класичне листкове.
Тепер вам необхідно влити до отриманої крихті весь обсяг пива. Ви можете вибрати абсолютно будь-який сорт пива на ваш смак. Головне, щоб воно було свіжим і не видихлим.
Замісити тісто спочатку за допомогою вилки або ложки в мисці, потім вимішують руками на робочій поверхні. Присипайте тісто борошном до тих пір, поки воно не перестане приставати до рук. Повинен вийде еластичний грудочку тесту.
Тепер готове тісто треба розкачати. Зробити це можна за допомогою качалки або винної пляшки (якщо качалки під рукою не виявилося). Пласт тесту повинен вийти близько півсантиметра шириною.
За допомогою звичайного склянки або чарки виріжте з тіста кружечки. Якщо у вас є якісь формочки, то підійдуть і вони. Тоді печиво буде цікавіше і красивіше.
Візьміть волоські горіхи, дрібно їх порубати. Кружечки тесту присипте спочатку цукром, а потім - подрібненими горішками. Ви можете використовувати не тільки волоські, але і арахіс, мигдаль, funduk, кешью.
Духова шафа розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Викладіть тісто на деко. Запікайте печиво п'ятнадцять хвилин. Цього часу буде цілком достатньо, так як тонке тісто пропікається дуже швидко.