Печиво з лимоном і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Мені доводилося готувати печиво з сиром. Цього разу у мене була рикотта, тому вирішив використовувати цей сир. Що у мене вийшло? дивіться рецепт, як приготувати печиво з лимоном і рікоттою.
Це печиво не дуже солодке, на відміну від сирного. Замість лимона можна додати мигдаль, корицю та інше. На запікання ви витратите всього 15 хвилин, ще хвилин 10 на приготування тіста. Через 30-40 хвилин ви зможете насолодитися випічкою.
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Rikotta - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
1. У миску викладіть вершкове масло і цукровий пісок, перемішайте гарненько.
2. Додайте до вершкової масі яйце, ваніль, rikottu.
3. Змішайте всі вміст миски, щоб утворилася однорідна маса.
4. В іншу миску просійте борошно, додайте сіль і розпушувач.
5. Введіть борошняну суміш до масляно-сирної і перемішайте тісто ложкою.
6. Ложкою викладіть тісто на деко з фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
7. Поки печиво остигає, змішайте цукрову пудру і лимонний сік. Полийте глазур'ю трохи остигле печиво, прикрасьте його лимонною цедрою.