Печиво «вуха Амана»
(покроковий рецепт з фото)
Це печиво традиційно печуть до єврейського свята Пурим. Ніжне пісочне тісто і смачна начинка (вона може бути будь-який) і незмінно трикутна форма - ось таке воно, смачне печиво! готуємо!
Оменташен або "вуха Амана", саме так називається це печиво і випікається воно до свята Пурим. Тісто для печива може бути різним (пісочним, дріжджовим), адже у кожної господині свій улюблений рецепт, але форма печива повинна бути саме такою - трикутної, як вуха лиходія Амана, який задумав винищити всіх євреїв Персії. Ну і начинка в печивах теж повинна бути обов'язково - макова, із сухофруктів або густого варення. Це смачно!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорнослив - 250-300 грам
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
1. М'яке вершкове масло розтираємо з цукром.
2. Окремо змішаємо молоко, яйце і щіпку солі.
3. В олійно-цукрову суміш додамо молочно-яєчну і перемішаємо.
4. Мука харчування, змішану з розпушувачем.
5. І отримуємо м'яке пісочне тісто. При необхідності можна додати або борошно, або трошки молока. Відправляємо тісто на 1 час в холодильник.
6. Начинку будемо робити з кураги. Заливаємо курагу водою і варимо хвилин 15.
7. Потім рідину зливаємо, але не виливайте, це смачний напій:) Курагу подрібнюємо блендером в досить густе пюре.
8. Злегка присипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в пласт товщиною 4-5 мм. І склянкою вирізаємо кружечки діаметром приблизно 7 см.
9. У центр кожного кружечка викладаємо по чайній ложці начинки з кураги.
10. І тепер додамо майбутньому печінкою трикутну форму.
11. Перекладаємо на деко, застелене пергаментом.
12. І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15, до легкого золотистого кольору.
13. Остигнули печива посипаємо цукровою пудрою