Рецепт Печиво «вуха Амана» фото

Печиво «вуха Амана»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яйця , Сухофрукти , Чорнослив , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Печиво , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Це печиво традиційно печуть до єврейського свята Пурим. Ніжне пісочне тісто і смачна начинка (вона може бути будь-який) і незмінно трикутна форма - ось таке воно, смачне печиво! готуємо!

Опис приготування:

Оменташен або"Вуха Амана" , саме так називається це печиво і випікається воно до свята Пурим. Тісто для печива може бути різним (пісочним, дріжджовим), адже у кожної господині свій улюблений рецепт, але форма печива повинна бути саме такою - трикутної, як вуха лиходія Амана, який задумав винищити всіх євреїв Персії. Ну і начинка в печивах теж повинна бути обов'язково - макова, із сухофруктів або густого варення. Це смачно!

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорнослив - 250-300 грам
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
печиво
1. М'яке вершкове масло розтираємо з цукром.
печиво
2. Окремо змішаємо молоко, яйце і щіпку солі.
печиво
3. В олійно-цукрову суміш додамо молочно-яєчну і перемішаємо.
печиво
4. Мука харчування, змішану з розпушувачем.
печиво
5. І отримуємо м'яке пісочне тісто. При необхідності можна додати або борошно, або трошки молока. Відправляємо тісто на 1 час в холодильник.
печиво
6. Начинку будемо робити з кураги. Заливаємо курагу водою і варимо хвилин 15.
печиво
7. Потім рідину зливаємо, але не виливайте, це смачний напій:) Курагу подрібнюємо блендером в досить густе пюре.
печиво
8. Злегка присипаємо стіл борошном і розгортаємо тісто в пласт товщиною 4-5 мм. І склянкою вирізаємо кружечки діаметром приблизно 7 см.
печиво
9. У центр кожного кружечка викладаємо по чайній ложці начинки з кураги.
печиво
10. І тепер додамо майбутньому печінкою трикутну форму.
печиво
11. Перекладаємо на деко, застелене пергаментом.
печиво
12. І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15, до легкого золотистого кольору.
печиво
13. Остигнули печива посипаємо цукровою пудрою

Схожі рецепти