Печиво на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Печиво на дріжджах вимагає трохи більшого часу для приготування. Але воно того варте. Чимось печиво нагадує прісні хлібні палички, тому його можна подавати не тільки до чаю, але і до супів.
Для приготування цього печива вам знадобиться дріжджове тісто. Якщо ви обмежені в часі, то використовуйте швидкодіючі дріжджі. Їх можна додавати безпосередньо в борошно, а опару робити не доведеться. Але можна взяти і звичайні дріжджі. Щоб дізнатися, як приготувати печиво на дріжджах, прочитайте цей рецепт.
- Борошно - 220 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Молоко - 130 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 3 грами
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Кунжутне насіння - 1 Ст. Ложка
Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Молоко злегка підігрійте. Просійте в миску борошно, змішавши її з швидкодіючими сухими дріжджами, сіллю і цукром. Додайте до борошна молоко і розтоплене вершкове масло.
Замісити м'яке і податливе тісто. При необхідності додайте ще борошно. Викладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці підніматися на півтори години. За цей час тісто має збільшитися в два рази.
Після того, як тісто підійде, обомніте його руками і викладіть на робочу поверхню. Потім розділіть тісто на дев'ять рівних частин, скачавши з них кульки.
Розкачайте отримані кульки в довгі палички. Застеліть деко пергаментом для запікання і викладіть їх на нього. Залиште палички підніматися на півгодини.
Поверхня паличок, коли ті піднімуться, змастіть водою за допомогою кулінарної кисті. Присипте їх зверху кунжутом. Запікайте печиво в духовці, розігрітій до двохсот градусів, п'ятнадцять хвилин.