Рецепт Печиво на дріжджах фото

Печиво на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка, Печиво

Печиво на дріжджах вимагає трохи більшого часу для приготування. Але воно того варте. Чимось печиво нагадує прісні хлібні палички, тому його можна подавати не тільки до чаю, але і до супів.

Для приготування цього печива вам знадобиться дріжджове тісто. Якщо ви обмежені в часі, то використовуйте швидкодіючі дріжджі. Їх можна додавати безпосередньо в борошно, а опару робити не доведеться. Але можна взяти і звичайні дріжджі. Щоб дізнатися, як приготувати печиво на дріжджах, прочитайте цей рецепт.

  • Борошно - 220 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Молоко - 130 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 3 грами
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Кунжутне насіння - 1 Ст. Ложка
печиво на дріжджах - фото крок 1
Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Молоко злегка підігрійте. Просійте в миску борошно, змішавши її з швидкодіючими сухими дріжджами, сіллю і цукром. Додайте до борошна молоко і розтоплене вершкове масло.
печиво на дріжджах - фото крок 2
Замісити м'яке і податливе тісто. При необхідності додайте ще борошно. Викладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці підніматися на півтори години. За цей час тісто має збільшитися в два рази.
печиво на дріжджах - фото крок 3
Після того, як тісто підійде, обомніте його руками і викладіть на робочу поверхню. Потім розділіть тісто на дев'ять рівних частин, скачавши з них кульки.
печиво на дріжджах - фото крок 4
Розкачайте отримані кульки в довгі палички. Застеліть деко пергаментом для запікання і викладіть їх на нього. Залиште палички підніматися на півгодини.
печиво на дріжджах - фото крок 5
Поверхня паличок, коли ті піднімуться, змастіть водою за допомогою кулінарної кисті. Присипте їх зверху кунжутом. Запікайте печиво в духовці, розігрітій до двохсот градусів, п'ятнадцять хвилин.

Схожі рецепти