Рецепт Печінковий торт фото

Печінковий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Печінка
ПП рецепти
На обід, На вечерю, Святковий обід
Випічка, Торти

Печінковий торт - красива і дуже смачна закуска, з вигляду нагадує популярне кондитерський виріб. Млинці для торта готуються з печінкового фаршу. Печінковий торт - це по-справжньому святкова страва, яке неодмінно варто спробувати приготувати.

Готується печінковий торт дуже легко і просто. Печінка я найчастіше беру яловичу, вона ніжніша і не гірчить, але смачним виходить блюдо і зі свинячої печінкою. Запевняю, печінковий торт не буде таким смачним без прошарку з цибульний-морквяної пассеровкі, вона просто чудово доповнює смак страви і робить його ще більш насиченим. А аромат який! Я готую печінковий торт на кожне свято, це дуже зручно - з вечора посмажила все млинці, а вранці приготувала пассеровку і перемазаний торт. До речі, якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то сміливо можете замінювати майонез на сметану - дуже смачно. Впевнена, вам обов'язково сподобається мій рецепт, як приготувати печінковий торт, і він стане вашим улюбленим.

  • Яловичої печінки - 400 грам
  • Яйця - 2-3 штук
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - 1 щіпка
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Майонез - 150 грам
  • Зелень - За смаком (для прикраси)
печінковий торт - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
печінковий торт - фото крок 2
2. Печінка пропустіть через ніж м'ясорубки або подрібніть в блендері.
печінковий торт - фото крок 3
3. Додайте яйця, борошно, сіль, трохи перцю. Добре все перемішайте.
печінковий торт - фото крок 4
4. В останню чергу влийте молоко, гарненько збийте міксером або ручним віночком.
печінковий торт - фото крок 5
5. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла. Для випікання млинців для печінкового торта я використовую млинниць. Ополоником налийте невелику кількість тіста, випікайте млинець з обох сторін по парі хвилин. Якщо тісто погано розтікається по сковороді, то додайте трохи молока, якщо ж тісто навпаки занадто рідке, а млинець розвалюється при перевертанні, то додайте борошна.
печінковий торт - фото крок 6
6. Готові печінкові млинці охолодіть.
печінковий торт - фото крок 7
7. Спассеруйте в соняшниковій олії дрібно натерту моркву і подрібнену цибулю.
печінковий торт - фото крок 8
8. На плоску тарілку покладіть перший млинець, змастіть його майонезом або сметаною, викладіть трохи обсмажених цибулі і моркви, накрийте другим млинцем і повторіть процедуру.
печінковий торт - фото крок 9
9. Таким чином змастіть весь торт.
печінковий торт - фото крок 10
10. Зверху прикрасьте дрібно рубаною зеленню. Залиште пиріг на 1 час, щоб він просочився. Смачного!

Схожі рецепти