Печінковий торт з млинцями
(покроковий рецепт з фото)
Печінковий торт з млинцями - одне з найпопулярніших страв практично на всіх святах. Він є відмінною закускою і може приємно здивувати всіх ваших гостей!
Печінковий торт з млинцями подавайте холодним як самостійну страву або закуску. Декорувати його можна за вашим бажанням не тільки зеленню, але і, наприклад, будь-який інший зеленню, яку ви любите, консервованим горошком, квітами з вареної моркви або буряка і багатьох інших. Такий торт прикрасить будь-яке застілля. Смачного!
- Печінка яловича - 600 грам
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - За смаком
- Майонез - 100 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Кріп - 1 пучок
1. Очистіть цибулю, помийте і наріжте його дрібними кубиками. Обсмажте його на розігрітій олії до прозорості.
2. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Додайте в сковороду з цибулею і продовжуйте обсмажувати все разом ще хвилин 10. Готову зажарку перекладіть в миску і залиште для охолодження.
3. Яловичу печінку промийте, очистіть від жилок і наріжте на невеликі шматочки. Пропустіть їх через м'ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.
4. До подрібненої печінки додайте 3 яйця і молоко, перемішайте до однорідності. Потім всипте сіль, перець за смаком і просіяне борошно. Добре все вимішайте або збийте блендером, щоб не було грудочок.
5. З отриманого печінкового фаршу на розігрітій олії посмажте млинці. Обсмажуйте їх з двох сторін, обережно перевертаючи лопаткою так, щоб не порвати. Млинці з печінки готуються досить швидко, тому стежте, щоб вони не підгоріли.
6. Для формування торта один з млинців змастіть майонезом, рівномірно розподіліть зверху тонкий шар смаженого лука з морквою, накрийте наступним млинцем. Продовжуйте так, поки не змажете і викладіть все печінкові млинці. Верх і боки торта змастіть майонезом, посипте дрібно нарубаними кропом і петрушкою. Печінковий торт з млинцями готовий!