Печінка зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто віддає перевагу гасити печінку в сметані, дійсно так найсмачніше. Хочу поділиться своїм рецептом, як приготувати печінку зі сметаною. Блюдо виходить ніжним, кожен шматочок тане в роті!
Готова яловича печінка зі сметаною виходить дуже ситної, так що часто її вживають як самостійну страву. Тим, хто любить гарніри, можу порекомендувати додатково зварити гречку або макарони. Смачно, просто і швидко!
- Печінка яловича - 400 грам
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Бульйон курячий - 1 Склянка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком

Печінка очищаємо від плівок і жилок, промиваємо під холодною водою і обсушуємо паперовими рушниками.

На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого.

Печінка нарізаємо шматочками, додаємо до цибулі і тушкуємо під кришкою 4 хвилини. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо ще 10 хвилин без кришки.

Теплий бульйон змішуємо зі сметаною.

Вливаємо сметанний соус до печінки, додаємо борошно, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин.

Смачного!