Рецепт Печінка з рисом в тесті фото

Печінка з рисом в тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Молочні продукти , Крупи , Печінка , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Якщо у вас залишилося трохи обсмаженої печінки і відвареного рису, поратися біля плити немає сил, а нагодувати потрібно всю сім'ю, не впадай у відчай. Я розповім вам, як легко приготувати смачне і ситне блюдо.

Опис приготування:

Якщо у вас немає сил стояти біля плити, а від вчорашнього обіду або вечері залишилося трохи печінки і рису - я розповім вам як приготувати печінку з рисом в тесті, і вся сім'я ситно і смачно повечеряє або пообідає. Рецепт дуже простий, все вийде з першого разу навіть у початківців кулінарів. Блюдо відноситься до розряду заливних пирогів, тісто готується легко. Шматочок пирога можна взяти на роботу або в школу для перекусу. Готуємо!

  • Печінка - 300 грам (будь-яка, у мене індича)
  • Рис відварений - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Сир - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з невеликою гіркою)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(2 в тісто, 2 обсмажити печінку)
печінка з рисом в тесті - фото крок 1
Якщо у вас немає готової, obzharennoy печінки, вам необхідно промити печінку, очистити і обсмажити разом з цибулею на олії до готовності. Я використовую індичі печінку, смажиться вона швидко. Солимо і перчимо до смаку.
печінка з рисом в тесті - фото крок 2
Остигнула печінку нарізаємо на маленькі шматочки. Можна пропустити через м'ясорубку, але мені більше подобається саме шматочками.
печінка з рисом в тесті - фото крок 3
Змішуємо печінку з відвареним рисом. Можна додати подрібнені кріп або петрушку.
печінка з рисом в тесті - фото крок 4
Готуємо тісто. У миску вбиваємо яйця, додамо сіль, цукор і рослинне масло. Збиваємо-перемішуємо вінчиком.
печінка з рисом в тесті - фото крок 5
Додамо кефір або кисле молоко і перемішаємо.
печінка з рисом в тесті - фото крок 6
І всипаємо борошно, змішану з розпушувачем.
печінка з рисом в тесті - фото крок 7
Тісто виходить за густотою, як на оладки.
печінка з рисом в тесті - фото крок 8
Форму для випічки (у мене 18 см в діаметрі) змащуємо маслом і пріпиляем борошном. Викладаємо половину тіста і розрівнюємо.
печінка з рисом в тесті - фото крок 9
Рівномірно розкладаємо печінку з рисом.
печінка з рисом в тесті - фото крок 10
І покриваємо залишилися тестом. Ставимо випікатися в розігріту до 180-190 градусів духовку. І випікаємо хвилин 40-45.
печінка з рисом в тесті - фото крок 11
У моїй родині люблять трохи хрустку сирну корочку, тому через 20 хвилин я посипаю пиріг сиром, тертим на крупній тертці. І ставимо назад допікати. Якщо вам подобається м'який сир, посипайте їм пиріг хвилин за 10 до готовності.
печінка з рисом в тесті - фото крок 12
І ось наше блюдо готове. Дістаємо з форми і даємо хвилин 10-15 охолонути.
печінка з рисом в тесті - фото крок 13
Ось такий пиріг в розрізі. Смачно і ситно!

Схожі рецепти