Печінка з рисом в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишилося трохи обсмаженої печінки і відвареного рису, поратися біля плити немає сил, а нагодувати потрібно всю сім'ю, не впадай у відчай. Я розповім вам, як легко приготувати смачне і ситне блюдо.
Якщо у вас немає сил стояти біля плити, а від вчорашнього обіду або вечері залишилося трохи печінки і рису - я розповім вам як приготувати печінку з рисом в тесті, і вся сім'я ситно і смачно повечеряє або пообідає. Рецепт дуже простий, все вийде з першого разу навіть у початківців кулінарів. Блюдо відноситься до розряду заливних пирогів, тісто готується легко. Шматочок пирога можна взяти на роботу або в школу для перекусу. Готуємо!
- Печінка - 300 грам (будь-яка, у мене індича)
- Рис відварений - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 50 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (з невеликою гіркою)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(2 в тісто, 2 обсмажити печінку)
Якщо у вас немає готової, obzharennoy печінки, вам необхідно промити печінку, очистити і обсмажити разом з цибулею на олії до готовності. Я використовую індичі печінку, смажиться вона швидко. Солимо і перчимо до смаку.
Остигнула печінку нарізаємо на маленькі шматочки. Можна пропустити через м'ясорубку, але мені більше подобається саме шматочками.
Змішуємо печінку з відвареним рисом. Можна додати подрібнені кріп або петрушку.
Готуємо тісто. У миску вбиваємо яйця, додамо сіль, цукор і рослинне масло. Збиваємо-перемішуємо вінчиком.
Додамо кефір або кисле молоко і перемішаємо.
І всипаємо борошно, змішану з розпушувачем.
Тісто виходить за густотою, як на оладки.
Форму для випічки (у мене 18 см в діаметрі) змащуємо маслом і пріпиляем борошном. Викладаємо половину тіста і розрівнюємо.
Рівномірно розкладаємо печінку з рисом.
І покриваємо залишилися тестом. Ставимо випікатися в розігріту до 180-190 градусів духовку. І випікаємо хвилин 40-45.
У моїй родині люблять трохи хрустку сирну корочку, тому через 20 хвилин я посипаю пиріг сиром, тертим на крупній тертці. І ставимо назад допікати. Якщо вам подобається м'який сир, посипайте їм пиріг хвилин за 10 до готовності.
І ось наше блюдо готове. Дістаємо з форми і даємо хвилин 10-15 охолонути.
Ось такий пиріг в розрізі. Смачно і ситно!