Рецепт Печінка з рисом і грибами фото

Печінка з рисом і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування печінки з грибами і рисом. Для тих людей, хто стежить за своєю фігурою, даний рецепт буде справжньою знахідкою.

Опис приготування:

Насправді, печінку дуже корисна для організму людини. А якщо її ще й правильно приготувати, то це буде дуже смачна страва. Вона дуже добре знижує холестерин.

  • Лимон - 1-2 Dolek
  • Куряча або індичих печінку - 500 грам
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Мал - 1 Склянка
  • Пучок Петрушки - 1 штука
  • Печериці - 300 грам
  • Часник - 4 часточки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
печінка з рисом і грибами - фото крок 1
1. Очищаємо цибулю і невеликими кубиками його нарізаємо. Промиваємо печериці, потім їх очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Для того щоб гриби стекли, відкидаємо їх на друшляк.
печінка з рисом і грибами - фото крок 2
2. До прозорості, на розігрітій сковороді з рослинним маслом спассеруем цибулю, додаємо сюди грибів і хвилин п'ятнадцять з закритою кришкою їх тушкуємо, помішуючи. Після, кришку знімаємо, додаємо вогонь, і поки не випарується рідина, tusim.
печінка з рисом і грибами - фото крок 3
3. Промиваємо печінку і опускаємо її в киплячу воду. Воду зливаємо після того як вона трохи прокипить. Воду зливаємо і ретельно промиваємо печінку. Воду зціджувати і доливаємо чисту. Додаємо сюди лаврового листа, цибулину і нарізаної моркви. Хвилин п'ятнадцять після того як закипить, варимо на невеликому вогні.
печінка з рисом і грибами - фото крок 4
4. Промиваємо петрушку і даємо воді стекти. Потім її подрібнюємо. Очищаємо часник і дрібно-дрібно його нарізаємо.
печінка з рисом і грибами - фото крок 5
5. До готовності відварюємо рис. Викладаємо на тарілку відварену печінку, тушковані з цибулею гриби і рис. Посипаємо зеленню і додаємо лимон і часник.

Схожі рецепти