Печінка з рисом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування печінки з грибами і рисом. Для тих людей, хто стежить за своєю фігурою, даний рецепт буде справжньою знахідкою.
Насправді, печінку дуже корисна для організму людини. А якщо її ще й правильно приготувати, то це буде дуже смачна страва. Вона дуже добре знижує холестерин.
- Лимон - 1-2 Dolek
- Куряча або індичих печінку - 500 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Мал - 1 Склянка
- Пучок Петрушки - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Часник - 4 часточки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
1. Очищаємо цибулю і невеликими кубиками його нарізаємо. Промиваємо печериці, потім їх очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Для того щоб гриби стекли, відкидаємо їх на друшляк.
2. До прозорості, на розігрітій сковороді з рослинним маслом спассеруем цибулю, додаємо сюди грибів і хвилин п'ятнадцять з закритою кришкою їх тушкуємо, помішуючи. Після, кришку знімаємо, додаємо вогонь, і поки не випарується рідина, tusim.
3. Промиваємо печінку і опускаємо її в киплячу воду. Воду зливаємо після того як вона трохи прокипить. Воду зливаємо і ретельно промиваємо печінку. Воду зціджувати і доливаємо чисту. Додаємо сюди лаврового листа, цибулину і нарізаної моркви. Хвилин п'ятнадцять після того як закипить, варимо на невеликому вогні.
4. Промиваємо петрушку і даємо воді стекти. Потім її подрібнюємо. Очищаємо часник і дрібно-дрібно його нарізаємо.
5. До готовності відварюємо рис. Викладаємо на тарілку відварену печінку, тушковані з цибулею гриби і рис. Посипаємо зеленню і додаємо лимон і часник.