Печеня зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Здивуйте своїх гостей цим чудовим блюдом. Приготуйте ароматне і соковите печеня з свинини. Само приготування, досить просте і ніяких особливих інгредієнтів не потрібно, зате як смачно!
Розповім вам як зробити печеня з свинини. Для приготування ви можете використовувати, як свіжі помідори, так і помідори у власному соку. Я вибрав другі, як раз залишалася одна баночка. Приправи для м'яса використовуйте на свій розсуд, блюдо ними не зіпсуєш, головне не переборщити. Рекомендую готувати в казані, або в інший чавунному посуді. Казан прекрасно зберігає необхідну температуру і м'ясо гаситься, просочуючись власним соком і ароматами овочів. Хай щастить!
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Приправа до м'яса - За смаком
- Перець - За смаком
- Свиняче сало - 50 грам
М'ясо нарізаємо на середні шматочки.
Добре нагрійте казан і розтопіть в ньому свиняче сало.
Коли сало розтопиться і перетвориться в шкварки, його потрібно вийняти з казана. Обсмажте м'ясо в декілька заходів (так щоб м'ясо вміщувалося на дні казана). У мене вийшло 6 заходів. Перемішуючи, обсмажте 2-3 хвилини кожну партію.
Паралельно почистіть і поріжте цибулю.
Коли буде смажитися остання партія м'яса, додайте до неї цибулю. Перемішайте і смажте ще кілька хвилин. Потім всипте в казан все обсмажені порції м'яса.
Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і протріть через сито або терку. Потім влийте в казан. Перемішайте, Тушіте 5 хвилин. Потім приберіть вогонь до мінімуму, додайте лавровий лист, сіль і перець. Гасіть під кришкою 1-1, 2 годину, час від часу помішуючи.
Готово! Видаліть лавровий лист і подавайте до столу. Смачного!