Печеня з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання м'яса з картоплею подобається практично всім. Воно універсальне і просте. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати печеню з яловичиною. Овочі, смачна підлива, м'яка яловичина… смачно!
Це спекотне готується досить довго, але нічого складного в тут немає. Потрібно тільки знати послідовність внесення продуктів в блюдо. У підсумку ви отримаєте неймовірно ароматне гаряче з корисних овочів і распаренной яловичини в ароматному соусі з червоного вина. Якщо любите чебрець, можна покласти гілочку-другу за 10 хвилин до кінця готування.
- Яловичина - 500 грам
- Картопля - 5 штук
- Печериці - 6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середнього розміру)
- Морква - 1-2 штук
- Селера - 1 штука (стебло)
- Вино червоне сухе - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Зелений горошок - 150 грам (можна брати заморожений)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Яловичину ріжемо кубиками і обсмажуємо 2 хвилини ну сухій сковороді, потім додамо вершкове масло і смажимо до золотої скоринки. Вливаємо до м'яса вино, tusim 3 хвилини. Потім м'ясо виймаємо.
Картопля, і печериці чистимо, ріжемо шматочками. Морква, цибуля і селера моєму. Картопля смажимо на олії до скоринки.
У каструлю ллємо трохи рослинного масла. Чисту моркву, цибуля і селера цілком закладаємо в каструлю, смажимо на сильному вогні хвилин 5, потім кладемо гриби і хвилини через 2 заливаємо овочі вином, які залишилися від яловичини.
Тепер закладаємо в каструлю м'ясо, доливаємо трохи води, солимо і перчимо до смаку, тушкуємо приблизно годину. Потім видаляємо морква, цибуля, селера, кладемо туди картоплю, tusim 20 хвилин. В останню чергу кладемо горошок (годі й розморожувати) і тушкуємо ще 10 хвилин.