Печеня з яловичиною та овочами
(покроковий рецепт з фото)
Універсальне, смачне і ситне блюдо, яке відмінно підійде для повсякденного раціону. З його рецептом впорається кожен. Розповідаю, як приготувати печеню з яловичиною та овочами.
Печеня виходить дуже смачним і ароматним, м'ясо ніжне. Яловичину можна замінити свининою, телятиною. А можна взяти куряче м'ясо. Овочі можна брати сезонні, наприклад: кабачки, баклажани, гарбуз, картоплю. Найголовніше - дотримуватися пропорції. Пробуйте!
- Бульйон - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яловичина - 460 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 2 штуки
- Брюссельська капуста - 8-10 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
1. М'ясо промийте і обваляйте в борошні. Розігрійте каструлю з рослинним маслом і викладіть м'ясо, обсмажте його до золотистої скоринки і перекладіть в миску.
2. Моркву наріжте великими скибочками, цибуля - кубиками середнього розміру, часник подрібніть.
3. Поверніть каструлю на вогонь, викладіть всі овочі, обсмажуйте протягом 3-5 хвилин. Додайте м'ясо, влийте воду і бульйон. М'ясо з овочами посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні близько 1 годину.
4. Розріжте брюссельську капусту навпіл, відправте в каструлю і тушкуйте протягом 30 хвилин під кришкою.
5. Подавайте блюдо гарячим. Смачного!