Пастуша запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Британський рецепт приготування м'ясної запіканки з бараниною, бруквою, морквою, картоплею і твердим сиром.
Смачне традиційне британське блюдо. Наш рецепт використовує баранину, морква і брукву, покриту чудово смачною сумішшю картоплі і твердого сиру. Якщо Ви вирішили спробувати приготувати що-небудь з британської кухні, почніть з самого кращого - приготуйте традиційну вівчарську запіканку!
- Баранячий фарш - 450 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 80 грам
- Бруква - 80 грам
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Вустерський соус - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Баранячий або овочевий бульйон - 275 мілілітрів
- Посипання з картоплі і сиру:Картопля - 900 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль і перець - - За смаком
1. Дрібно порізати цибулю і часник. Порубати моркву і брукву на дрібні шматочки. Дрібно нарізати петрушку. Почистити картоплю, порізати його на 4 частини і покласти в каструлю з підсоленою водою, щоб він не почорнів.
2. Влити оливкове масло в каструлю і розігріти його на середньому вогні і додати нарізану цибулю і часник. Готувати 5 хвилин, часто помішуючи цибулю, поки він не стане зарумяніваться. Додати моркву і брукву і готувати ще 5 хвилин, часто помішуючи. Видалити інгредієнти з сковорідки, перекласти на тарілку і відкласти.
3. Додати баранячий фарш в каструлю і смажити, постійно перевертаючи, поки м'ясо не зарум'яниться. Коли весь фарш стане коричневим, додати овочі, петрушку, кмин, корицю, вустерский соус, бульйон і томатне пюре. Посипати борошном і добре перемішати. Скрутить огонь до минимального, накрити кришкою і готувати приблизно 35 хвилин. Помішувати кожні 10 хвилин і додати кілька столових ложок води, якщо суміш почне прилипати до дна каструлі. Покласти картоплю на середній вогонь на 25 хвилин і варити до готовності.
4. Відцідити картопля і дати йому постояти 5 хвилин без кришки в каструлі. Додати вершкове масло і зробити картопляне пюре. Це займе близько 2 хвилин. Перекласти м'ясо в жаростійка блюдо.
5. Розігріти духовку до 200 градусів Цельсія. За допомогою ложки рівномірно викласти картоплю на м'ясо. Розрівняти картопля і посипати зверху сиром.
6. Покласти блюдо в попередньо розігріту духовку і готувати 30 хвилин. Пастуша запіканка готова до подачі на стіл. Подавати з овочами.