Рецепт Пастуша запіканка фото

Пастуша запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо , Овочі , Бруква
Вегетаріанське харчування
На обід
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Британський рецепт приготування м'ясної запіканки з бараниною, бруквою, морквою, картоплею і твердим сиром.

Опис приготування:

Смачне традиційне британське блюдо. Наш рецепт використовує баранину, морква і брукву, покриту чудово смачною сумішшю картоплі і твердого сиру. Якщо Ви вирішили спробувати приготувати що-небудь з британської кухні, почніть з самого кращого - приготуйте традиційну вівчарську запіканку!

  • Баранячий фарш - 450 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 80 грам
  • Бруква - 80 грам
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Петрушка - 2 Ст. Ложки
  • Вустерський соус - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Баранячий або овочевий бульйон - 275 мілілітрів
  • Посипання з картоплі і сиру:Картопля - 900 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль і перець - - За смаком
пастуша запіканка - фото крок 1
1. Дрібно порізати цибулю і часник. Порубати моркву і брукву на дрібні шматочки. Дрібно нарізати петрушку. Почистити картоплю, порізати його на 4 частини і покласти в каструлю з підсоленою водою, щоб він не почорнів.
пастуша запіканка - фото крок 2
2. Влити оливкове масло в каструлю і розігріти його на середньому вогні і додати нарізану цибулю і часник. Готувати 5 хвилин, часто помішуючи цибулю, поки він не стане зарумяніваться. Додати моркву і брукву і готувати ще 5 хвилин, часто помішуючи. Видалити інгредієнти з сковорідки, перекласти на тарілку і відкласти.
пастуша запіканка - фото крок 3
3. Додати баранячий фарш в каструлю і смажити, постійно перевертаючи, поки м'ясо не зарум'яниться. Коли весь фарш стане коричневим, додати овочі, петрушку, кмин, корицю, вустерский соус, бульйон і томатне пюре. Посипати борошном і добре перемішати. Скрутить огонь до минимального, накрити кришкою і готувати приблизно 35 хвилин. Помішувати кожні 10 хвилин і додати кілька столових ложок води, якщо суміш почне прилипати до дна каструлі. Покласти картоплю на середній вогонь на 25 хвилин і варити до готовності.
пастуша запіканка - фото крок 4
4. Відцідити картопля і дати йому постояти 5 хвилин без кришки в каструлі. Додати вершкове масло і зробити картопляне пюре. Це займе близько 2 хвилин. Перекласти м'ясо в жаростійка блюдо.
пастуша запіканка - фото крок 5
5. Розігріти духовку до 200 градусів Цельсія. За допомогою ложки рівномірно викласти картоплю на м'ясо. Розрівняти картопля і посипати зверху сиром.
пастуша запіканка - фото крок 6
6. Покласти блюдо в попередньо розігріту духовку і готувати 30 хвилин. Пастуша запіканка готова до подачі на стіл. Подавати з овочами.

Схожі рецепти