Пастуша запіканка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт даної запіканки досить простий і доступний в інгредієнтах. Ароматна і соковита м'ясна начинка ідеально поєднується з ніжним картопляним пюре. Блюдо виходить досить ситне і прекрасно підійде для обіду або вечері для всієї родини.
Фарш для запіканки, як правило, використовується з баранини або яловичини. Якщо у вас не виявилося під рукою ні того, ні іншого, сміливо беріть будь-який інший. Підійде як зі свинини, так і легкий курячий. Якщо хочете, щоб м'ясо краще відчувалося, то можна його не перекручувати в м'ясорубці, а просто дрібно порубати ножем. Основні складові для начинки - цибулю і моркву. Можна урізноманітнити її зеленим горошком, як в даному рецепті або додати, наприклад, помідори або будь-які інші овочі на свій смак. У будь-якому випадку блюдо виходить самодостатнє, смачне і ситне. Приготувати вівчарську запіканку досить легко, з рецептом впорається навіть початківець кулінар, рекомендую спробувати!
- Фарш яловичий - 500 грам
- Картопля - 800 грам
- Сир - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горошок зелений - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, спеції - За смаком