Кабачкова запіканка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути швидше і смачніше запіканки? Не знаю? Тоді ось вам рецепт приготування кабачкової запіканки з сиром!
Запіканку можна подавати як в холодному, так і в гарячому вигляді, як закуску, так і основне блюдо, наприклад, на полуденок.
Смачного!
- Кабачки - 1 кілограм
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир фета - 300 грам
- Сир "російський" - 50 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 20-30 грам (рубана)
- Сіль - 2 щіпки
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
Кабачки натираємо і ставимо на середній вогонь розігрівати сковороду, наливаємо трохи оливкового масла і обсмажуємо терті кабачки. Викладаємо їх у друшляк і даємо стекти зайвому соку.
В цей час обсмажуємо на іншій сковороді дрібно нарізану цибулю і часник.
У неглибокій мисці збиваємо за допомогою віночка яйця з сіллю. Для рецепта приготування кабачкової запіканки з сиром я вибрала фету, але ви можете вибрати будь-який інший сир м'яких сортів.
Сир подрібнюємо за допомогою вилки, до нього кидаємо посічену зелень. Туди ж вливаємо яєчну суміш.
Сир подрібнюємо за допомогою вилки, до нього кидаємо посічену зелень. Туди ж вливаємо яєчну суміш.
Викладаємо всю нашу красу, що складається з кабачків, яєць, сиру, зелені та цибулі з часником, в форму для запікання, попередньо змащену маслом. Посипаємо густо тертим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30 хвилин.
Як гарнір, до запіканці можна буде подати свіжі овочі або печена картопля.