Кабачкова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі хочу запропонувати рецепт, який розповість, як приготувати кабачкову запіканку. Ніжна, соковита і ароматна - неймовірно смачний варіант ситного і смачного страви для всієї родини.
Приготована за цим рецептом кабачкова запіканка в домашніх умовах може бути не тільки з сиром, але і з відвареної курячої грудкою, наприклад, овочами, грибами або навіть рисом. Це дуже пластичний рецепт, який можна трансформувати за смаком. Обов'язково рекомендую спробувати приготувати на своїй кухні, особливо в сезон овочів.
- Кабачки - 3 штуки (невеликі)
- Яйце - 4-5 штук
- Цибулина - 2-3 штук
- Плавлений сир - 2-3 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 1-3 зубчиків
- Сіль - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
1. Кабачки вимийте, обсушити трохи і наріжте. Якщо вони вже перезрілі, то найкраще очистіть від шкірки, щоб кабачкова запіканка в домашніх умовах була ніжною.
2. Очистіть цибулини і подрібніть. На сковороді з високими бортами розігрійте рослинне масло. Викладіть цибулю на сковороду і обсмажте пару хвилин, помішуючи.
3. До прозорого луку викладіть кабачки. Акуратно перемішайте, щоб вони не перетворилися на пюре. Залиште на вогні хвилин на 5, щоб вони стали злегка м'якими.
4. Сирок наріжте невеликими кубиками або натріть на тертці. Викладіть на сковороду. Очистіть і подрібніть часник.
5. Додати сіль за смаком, додайте часник і спеції на свій розсуд. Я віддаю перевагу перець, орегано, базилік і коріандр, але ви можете взяти то, що вам до смаку.
6. Овочі зніміть зі сковороди і дайте трохи охолонути. У глибоку миску вбийте яйця і з дрібкою солі збийте вінчиком. Вилийте яйця до кабачків і ретельно перемішайте.
7. Духовку розігрійте до 180 градусів. Підготуйте жароміцних форму, змастіть її трохи маслом. Акуратно вилийте готову масу і відправте в духовку.
8. Ось і весь секрет, як приготувати кабачкову запіканку. Хвилин через 40, коли з'явиться апетитна скоринка, блюдо буде готово. Смачного!