Рецепт «Пастель-де-Ната» фото

«Пастель-де-Ната»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Португальська кухня
Тісто, Молочні продукти, Листкове тісто, Молоко
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Фуршет
Випічка, Тістечко

Вам цікаво куштувати страви різних кухонь світу? Тоді дозвольте розповісти вам, як приготувати Пастель-де-Ната, апетитний португальська десерт. Смачний і досить простий рецепт.

Дивіться, як приготувати "пастель-де-Ната" в домашніх умовах. Насправді не так вже й складно. Це невелике тістечко з листкового тіста з заварним молочно-яєчним кремом. Воно виходить настільки ніжним, що дійсно тане в роті. Обов'язково рекомендую повторити його на своїй кухні.

  • Тісто листкове - 500 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Жовтки - 6 штук
  • Цукор - 150 грам
  • Стручок ванілі - 1 штука
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. У невеликій сотейник відправте половину цукру, молоко і вершки. Додайте ваніль і поставте на вогонь.
2. Окремо збийте акуратно відокремлені від білків жовтки з другою половиною цукру. Можна додати трохи кориці.
3. Поступово, в кілька етапів, введіть жовтки в молочно-вершкову суміш, постійно збиваючи.
4. Дуже важливо не дозволяти масі кипіти. Вона повинна лише нудитися і прогріватися. В кінцевому рахунку повинен вийти крем, який не буде стікати з лопатки.
5. Процідити крем через сито, щоб видалити ваніль і грудочки, якщо вони встигли утворитися. Встановіть його в ємність з льодом.
6. Тепер можна зайнятися тестом. В цей простий рецепт використовується звичайне листкове тісто. Його треба розкачати досить тонко на робочій поверхні.
7. Потім згорнути щільним і рівним рулетом.
8. І гострим ножем нарізати на невеликі шматочки.
9. Випікати "пастель-де-Ната" в домашніх умовах зручно в формах для кексу. Змастіть дно і борти розтопленим вершковим маслом.
10. Кожен шматочок тіста акуратно розтягніть руками.
11. І викладіть у формочки.
12. Рівномірно розлийте крем в усі формочки.
13. Розігрійте духовку до 210 градусів і випікайте хвилин 20-25. Останні 3 хвилини збільшіть температуру до максимуму.
14. Ось і весь секрет, як зробити "пастель-де-Ната" . Приємного чаювання!

Схожі рецепти