«Пастель-де-Ната»
(покроковий рецепт з фото)
Вам цікаво куштувати страви різних кухонь світу? Тоді дозвольте розповісти вам, як приготувати Пастель-де-Ната, апетитний португальська десерт. Смачний і досить простий рецепт.
Дивіться, як приготувати "пастель-де-Ната" в домашніх умовах. Насправді не так вже й складно. Це невелике тістечко з листкового тіста з заварним молочно-яєчним кремом. Воно виходить настільки ніжним, що дійсно тане в роті. Обов'язково рекомендую повторити його на своїй кухні.
- Тісто листкове - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки - 250 мілілітрів
- Жовтки - 6 штук
- Цукор - 150 грам
- Стручок ванілі - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. У невеликій сотейник відправте половину цукру, молоко і вершки. Додайте ваніль і поставте на вогонь.
2. Окремо збийте акуратно відокремлені від білків жовтки з другою половиною цукру. Можна додати трохи кориці.
3. Поступово, в кілька етапів, введіть жовтки в молочно-вершкову суміш, постійно збиваючи.
4. Дуже важливо не дозволяти масі кипіти. Вона повинна лише нудитися і прогріватися. В кінцевому рахунку повинен вийти крем, який не буде стікати з лопатки.
5. Процідити крем через сито, щоб видалити ваніль і грудочки, якщо вони встигли утворитися. Встановіть його в ємність з льодом.
6. Тепер можна зайнятися тестом. В цей простий рецепт використовується звичайне листкове тісто. Його треба розкачати досить тонко на робочій поверхні.
7. Потім згорнути щільним і рівним рулетом.
8. І гострим ножем нарізати на невеликі шматочки.
9. Випікати "пастель-де-Ната" в домашніх умовах зручно в формах для кексу. Змастіть дно і борти розтопленим вершковим маслом.
10. Кожен шматочок тіста акуратно розтягніть руками.
11. І викладіть у формочки.
12. Рівномірно розлийте крем в усі формочки.
13. Розігрійте духовку до 210 градусів і випікайте хвилин 20-25. Останні 3 хвилини збільшіть температуру до максимуму.
14. Ось і весь секрет, як зробити "пастель-де-Ната" . Приємного чаювання!