Рецепт Паска з кукурудзяної муки фото

Паска з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Салати, Паштети

Трохи нетрадиційний варіант приготування святкової паски - паска з кукурудзяної муки. Якщо не дотримуватися традицій, цей паску за типом тесту нагадує звичайний кекс. Спробуйте!

Смачна і незвичайна паска з кукурудзяної муки стане справжньою окрасою святкового столу. Головним достоїнством такої домашньої великодньої випічки є те, що вона виходить пишною і дуже ніжною. Крім того, за смаком вона нагадує сирну паску.

  • Заголовок для палітурки - 120 грам
  • Пшеничне борошно - 100 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Яєчний жовток - 3 штук
  • Яєчний білок - 2 штуки
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Цукати - 100 грам
  • Лимонна цедра - 20 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Розпушувач - 10 грам
паска з кукурудзяної муки - фото крок 1
1. Для початку розм'якшіть вершкове масло, після чого змішайте його з цукровою пудрою. Збивайте масу до такого стану, поки пудра повністю не розчиниться і маса не стане однорідною. Поступово додавайте жовтки і продовжуйте збивати.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 2
2. Додавайте поступово лимонну цедру і сік половинки лимона, продовжуйте збивати.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 3
3. Просійте окремо кукурудзяну і пшеничну муку, додайте разом з розпушувачем в тісто, продовжуючи збивати.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 4
4. Потім влийте вершки і продовжуйте збивати. Тим часом замочіть родзинки хвилин на 15.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 5
5. Через цей час додайте цукати і родзинки в тісто. Перемішайте лопаткою або ложкою.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 6
6. Окремо збийте два яєчних білка з дрібкою солі до стану густої піни. Потім акуратно (знизу вгору) перемішайте їх з готовим тестом.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 7
7. Викладайте в форму на 2/3 і залиште хвилин на 10. Потім відправляйте в розігріту духовку.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 8
8. Випікаємо близько години при температурі 180 градусів. Після цього дістаньте паски і дайте їм охолонути.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 9
9. Зверху можна зробити для них традиційну присипку. У розрізі вони виходять ось такими красивими, а жовтий колір їм додає кукурудзяна мука.
паска з кукурудзяної муки - фото крок 10
10. Для святкового столу така паска з кукурудзяної муки - ідеальний варіант.

Схожі рецепти