Паска з кукурудзяної муки
(покроковий рецепт з фото)
Трохи нетрадиційний варіант приготування святкової паски - паска з кукурудзяної муки. Якщо не дотримуватися традицій, цей паску за типом тесту нагадує звичайний кекс. Спробуйте!
Смачна і незвичайна паска з кукурудзяної муки стане справжньою окрасою святкового столу. Головним достоїнством такої домашньої великодньої випічки є те, що вона виходить пишною і дуже ніжною. Крім того, за смаком вона нагадує сирну паску.
- Заголовок для палітурки - 120 грам
- Пшеничне борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яєчний жовток - 3 штук
- Яєчний білок - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Цукати - 100 грам
- Лимонна цедра - 20 грам
- Ізюм - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Розпушувач - 10 грам
1. Для початку розм'якшіть вершкове масло, після чого змішайте його з цукровою пудрою. Збивайте масу до такого стану, поки пудра повністю не розчиниться і маса не стане однорідною. Поступово додавайте жовтки і продовжуйте збивати.
2. Додавайте поступово лимонну цедру і сік половинки лимона, продовжуйте збивати.
3. Просійте окремо кукурудзяну і пшеничну муку, додайте разом з розпушувачем в тісто, продовжуючи збивати.
4. Потім влийте вершки і продовжуйте збивати. Тим часом замочіть родзинки хвилин на 15.
5. Через цей час додайте цукати і родзинки в тісто. Перемішайте лопаткою або ложкою.
6. Окремо збийте два яєчних білка з дрібкою солі до стану густої піни. Потім акуратно (знизу вгору) перемішайте їх з готовим тестом.
7. Викладайте в форму на 2/3 і залиште хвилин на 10. Потім відправляйте в розігріту духовку.
8. Випікаємо близько години при температурі 180 градусів. Після цього дістаньте паски і дайте їм охолонути.
9. Зверху можна зробити для них традиційну присипку. У розрізі вони виходять ось такими красивими, а жовтий колір їм додає кукурудзяна мука.
10. Для святкового столу така паска з кукурудзяної муки - ідеальний варіант.