Рецепт Паска з цитрусовим соком фото

Паска з цитрусовим соком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Якщо ви шукаєте новий рецепт паски, натомість класичного, цей рецепт як раз для вас. Дуже смачний паску з пористої м'якоттю і яскравим ароматом апельсина виходить трохи вологим і ситним.

Опис приготування:

Ви весь час випікали паски за класичними рецептами, а тепер вам захотілося спробувати щось новеньке? Я пропоную вам спробувати ось цей рецепт, в якому я розповім, як приготувати паску з цитрусовим соком. Рецепт нескладний, продукти для паски легкодоступні. Кулі, спечений з цього простому рецептом, вийде дуже ароматним і смачним.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Апельсин - 1-2 штук
  • Молоко - 5 Ст. Ложок
  • Дріжджі - 15 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сир - 250 грам (не нижче 9 %)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ванільний цукор - 1/3 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка (буквально на кінчику ножа)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (змастити стінки форм для випічки паски)
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
паска з цитрусовим соком - фото крок 1
Насамперед поставимо опару. Для цього розчинний в теплому молоці дріжджі, додамо столову ложку цукру і дві ложки борошна. Гарненько розмішати, щоб не було грудочок, і поставимо в тепле місце.
паска з цитрусовим соком - фото крок 2
На дрібній тертці знімемо цедру з апельсина. Потім видавив з нього сік. Соку нам знадобиться приблизно півсклянки.
паска з цитрусовим соком - фото крок 3
Тепер зіб'ємо з цукром два яйця і один жовток. Збиваємо до тих пір, поки маса не побіліє і не стане густою. Білок, що у нас піде для приготування глазурі на паску. Поставимо його в холодильник.
паска з цитрусовим соком - фото крок 4
За допомогою блендера подрібнюємо-перетираємо сир з вершковим маслом, дрібкою солі і ванільним цукром.
паска з цитрусовим соком - фото крок 5
Борошно просіваємо в миску, додаємо цедру і сік апельсина, добре розмішуємо.
паска з цитрусовим соком - фото крок 6
Додаємо сирно-масляну масу, перемішуємо.
паска з цитрусовим соком - фото крок 7
Тепер додамо збиті яйця.
паска з цитрусовим соком - фото крок 8
Я Опара, яка вже мала піднятися. Акуратно і ретельно вимішуємо тісто.
паска з цитрусовим соком - фото крок 9
Форми для випічки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в них тісто, заповнюючи форми лише до половини. Накриваємо форми з тістом рушником, ставимо в тепле місце, нехай тісто підніметься.
паска з цитрусовим соком - фото крок 10
Тісто буде підніматися близько години. Ставимо форми з тестом в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо від 30 хвилин 50. Час випікання залежить від розміру пасок. Готовність перевіряємо сухою дерев'яною зубочисткою.
паска з цитрусовим соком - фото крок 11
Для отримання глазурі охолоджений білок збиваємо до стійкої піни з цукровою пудрою. Змащуємо паски білкової глазур'ю і посипаємо кольоровою цукровою посипкою.

Схожі рецепти