Паска з цитрусовим соком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте новий рецепт паски, натомість класичного, цей рецепт як раз для вас. Дуже смачний паску з пористої м'якоттю і яскравим ароматом апельсина виходить трохи вологим і ситним.
Ви весь час випікали паски за класичними рецептами, а тепер вам захотілося спробувати щось новеньке? Я пропоную вам спробувати ось цей рецепт, в якому я розповім, як приготувати паску з цитрусовим соком. Рецепт нескладний, продукти для паски легкодоступні. Кулі, спечений з цього простому рецептом, вийде дуже ароматним і смачним.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Апельсин - 1-2 штук
- Молоко - 5 Ст. Ложок
- Дріжджі - 15 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сир - 250 грам (не нижче 9 %)
- Вершкове масло - 50 грам
- Ванільний цукор - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка (буквально на кінчику ножа)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (змастити стінки форм для випічки паски)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Насамперед поставимо опару. Для цього розчинний в теплому молоці дріжджі, додамо столову ложку цукру і дві ложки борошна. Гарненько розмішати, щоб не було грудочок, і поставимо в тепле місце.
На дрібній тертці знімемо цедру з апельсина. Потім видавив з нього сік. Соку нам знадобиться приблизно півсклянки.
Тепер зіб'ємо з цукром два яйця і один жовток. Збиваємо до тих пір, поки маса не побіліє і не стане густою. Білок, що у нас піде для приготування глазурі на паску. Поставимо його в холодильник.
За допомогою блендера подрібнюємо-перетираємо сир з вершковим маслом, дрібкою солі і ванільним цукром.
Борошно просіваємо в миску, додаємо цедру і сік апельсина, добре розмішуємо.
Додаємо сирно-масляну масу, перемішуємо.
Тепер додамо збиті яйця.
Я Опара, яка вже мала піднятися. Акуратно і ретельно вимішуємо тісто.
Форми для випічки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в них тісто, заповнюючи форми лише до половини. Накриваємо форми з тістом рушником, ставимо в тепле місце, нехай тісто підніметься.
Тісто буде підніматися близько години. Ставимо форми з тестом в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо від 30 хвилин 50. Час випікання залежить від розміру пасок. Готовність перевіряємо сухою дерев'яною зубочисткою.
Для отримання глазурі охолоджений білок збиваємо до стійкої піни з цукровою пудрою. Змащуємо паски білкової глазур'ю і посипаємо кольоровою цукровою посипкою.