Паштет з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Любіть смачні і недорогі закуски, зроблені в домашніх умовах? Тоді пропоную вам вельми оригінальний варіант - це рецепт приготування паштету з сочевиці. Zaintrigovanи?
Паштет з сочевиці в домашніх умовах - це відмінна альтернатива печінки. Подавати його можна з хлібом, крекерами або в тарталетках. Їм можна здивувати гостей, які ніколи не здогадаються, що основою для паштету є сочевиця.
- Сочевиця - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно ретельно промити сочевицю, залити холодною водою і відправити на вогонь. У рецепті приготування паштету з сочевиці можна використовувати будь-яку сочевицю, однак час варіння може відрізнятися. Зелену сочевицю варять 40 хвилин, коричневу -25 хвилин, червону - до 30 хвилин. Я ще зазвичай сочевицю на годину замочую і потім варю в тій же воді. Використовую втричі більше води, ніж сочевиці за обсягом візуально. Після закипання сочевиці над трохи посолити і поперчити за смаком.
2. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками.
3. На сковороду налити трохи олії і добре розігріти. Викласти цибулю і обсмажити на середньому вогні до прозорості.
4. Тим часом очистити і натерти на тертці моркву.
5. Додати до цибулі і смажити разом до м'якості.
6. Коли сочевиця звариться, воду необхідно злити.
7. Тепер можна з'єднати сочевицю і овочі.
8. Все ретельно перемішати. При бажанні ще посолити і поперчити. Щоб зробити паштет з сочевиці в домашніх умовах більш пікантним, можна додати спеції.
9. Щоб консистенція паштету була однорідна, його необхідно збити блендером або пропустити через м'ясорубку.
10. Готовий паштет остудити і подавати до столу. При бажанні в нього можна додати вершкове масло, вершки або сметану за смаком.