Паштет з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам спробувати незвичайну холодну закуску - "паштет з капусти", готується він зі смаженою цибулею, яблуком і вареним яйцем. Дивіться рецепт!
Отже, розповім вам, як приготувати "паштет з капусти" . Перше, на що хочу звернути увагу - кондитерські паштети. Якщо ви любите густі паштети, то дуже добре віджимають капусту від води і хліб від молока. Мені подобається ніжна консистенція, тому капусту я віджала, але хліб немає, молоко залишила. Ще можна скоротити кількість калорій паштету, зменшуючи кількість рослинного масла, обсмажуйте цибулю до м'якості, а потім покладіть в паштет тільки цибулю. Читайте докладніше рецепт нижче, пробуйте і діліться враженнями!
- Капуста - 700 грам
- Яблуко велике - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Білий хліб - 3 скибочки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Лимонний сік - За смаком
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Підготуйте продукти. Приступимо! капусту вимийте, зніміть верхні листки. Яйце відварити до готовності, прохолодний, остудіть.
2. Капусту поріжте крупно кубиками. Покладіть в киплячу воду і варіть до м'якості, у мене пішло 12-15 хвилин.
3. Капусту відкиньте на друшляк, остудіть, руками відіжміть від води.
4. У хліба зріжте скориночки, замочіть в молоці.
5. Цибулину очистіть, поріжте крупно, обсмажте на олії до м'якості.
6. У чашу комбайна складіть смажену цибулю, капусту, віджатий від молока хліб, яйце, очищене яблуко, лимонний сік, сіль, перець.
7. Подрібніть до стану паштету. Замість блендера можна використовувати м'ясорубку.
8. Дайте постояти 10-15 хвилин, а потім спробуйте на смак ще раз. Можливо солі і кислоти може не вистачати. Закуска повинна бути гостро-кислої, відкоригуйте на свій смак. Прохолодний, пробуйте!