Рецепт Парасольки зі сметаною фото

Парасольки зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Гриби , Парасольки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 20 хв.

Парасольки зі сметаною - смачна і ситна закуска. Приготувати її ви зможете без особливо праці за хвилин 15-20. Я використовую тільки капелюшки парасольок. Розрізаю їх, обсмажую, солю, перчу і заливаю сметаною.

Опис приготування:

У сезон грибів тільки можу й думати, що про смажених парасольках зі сметаною. Готую гриби, варю картоплю і витягаю банку солоних огірків. Очманіти, як смачно! Парасольки мені зазвичай трапляються величезні (вже точно під їх капелюшком можна сховатися). Ніжки я зрізаю, а капелюшки смажу. Сметану можете вибрати жирну або знежирену, на свій смак. А можна її взагалі вершками замінити.

Отже, як приготувати парасольки зі сметаною?

1. Парасольки очистіть, промийте, відріжте ніжки. Капелюшки розріжте.

2. Цибулину очистіть. Наріжте тонкими півкільцями.

3. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло.

4. Обсмажте до м'якості нарізану цибулю.

5. До цибулі додайте гриби. Додати сіль, поперчіть. Смажте, помішуючи, поки не випарується більша частина рідини.

6. Додайте до грибів і цибулі сметану. Гарненько перемішайте. Вогонь поставте на повільний і закрийте сковороду кришкою. Тушьте парасольки зі сметаною ще протягом 10 хвилин.

Подавайте парасольки в якості закуски або пісне гаряче з картоплею або пюре. Грибочки можна прикрасити гілочкою свіжого кропу або петрушки.

Смачного!

  • Парасольки - 200-300 грам
  • Цибулина - 1 штука (можна не додавати.)
  • Крем - 1/2 - 1/3 склянки
  • Вершкове масло - 30-40 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
У сезон грибів тільки можу й думати, що про смажених парасольках зі сметаною. Готую гриби, варю картоплю і витягаю банку солоних огірків. Очманіти, як смачно! Парасольки мені зазвичай трапляються величезні (вже точно під їх капелюшком можна сховатися). Ніжки я зрізаю, а капелюшки смажу. Сметану можете вибрати жирну або знежирену, на свій смак. А можна її взагалі вершками замінити.

Отже, як приготувати парасольки зі сметаною?

1. Парасольки очистіть, промийте, відріжте ніжки. Капелюшки розріжте.

2. Цибулину очистіть. Наріжте тонкими півкільцями.

3. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло.

4. Обсмажте до м'якості нарізану цибулю.

5. До цибулі додайте гриби. Додати сіль, поперчіть. Смажте, помішуючи, поки не випарується більша частина рідини.

6. Додайте до грибів і цибулі сметану. Гарненько перемішайте. Вогонь поставте на повільний і закрийте сковороду кришкою. Тушьте парасольки зі сметаною ще протягом 10 хвилин.

Подавайте парасольки в якості закуски або пісне гаряче з картоплею або пюре. Грибочки можна прикрасити гілочкою свіжого кропу або петрушки.

Смачного!

Схожі рецепти