Панна-котта з сметани
(покроковий рецепт з фото)
Зверніть увагу на ніжний десерт зі сметани - панна-котту! Дослівний переклад цих ласощів з італійської язика звучить як «варений крем». Замість вершків я буду використовувати сметану.
Десерт можна подавати в креманках. А можна остудити його в красивих силіконовим формах, а безпосередньо перед вживанням просто обережно витягніть його і подайте на блюдечках. Хай щастить! сподіваюся, що вам сподобається!
- Крем - 200 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Вода - 2-3 Ст. Ложок (для розведення желатину)
Відміряйте сметану, молоко і інші продукти для Панакота. Я відміряють склянкою об'ємом 200 мл. Приступимо!
Закип'ятіть воду, залийте желатин, залиште хвилин на 5 розчинятися.
Сметану змішайте з цукром, трохи збийте, щоб маса стала повітряної.
Яєчний жовток збийте, потім влийте молоко і перемішайте. Доведіть суміш до кипіння, але не варіть. Зніміть з вогню.
Влийте молочно-яєчну суміш в сметану, додайте розчинений желатин, віночком з'єднайте всі інгредієнти.
Розлийте по креманкам або красивим силіконовим формочках і відправте в холодильник на 4-5 годин.
Коли десерт буде повністю готовий, подавайте його до столу! Смачного!