Рецепт Панна-котта с ягодами фото

Панна-котта с ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пропоную вам приготувати на новорічний стіл або ж просто для своїх близьких цей смачний десерт на основі вершків. Поєднання простих інгредієнтів народжує шалено смачний десерт. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Для приготування цього десерту вершки найкраще використовувати жирні, так як саме від їх жирності залежить ніжність смаку. Якщо вони будуть малої жирності, то це вийде просто молочне желе. А ось ягоди можна брати абсолютно будь-які. Готуйте з задоволенням!

  • Вершки від 33% - 200 грам
  • Молоко - 200 грам
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Желатин - 12 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Ягоди - 300 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложок
панна-котта с ягодами - фото крок 1
Насамперед замочіть желатин в холодній воді і дайте йому постояти хвилин 15-20, щоб він набряк.
панна-котта с ягодами - фото крок 2
Вершки з'єднайте з молоком, додайте цукор і доведіть до кипіння. Додайте набряклий желатин і розмішайте, щоб він розчинився повністю.
панна-котта с ягодами - фото крок 3
Налийте в kremankam, наповнюючи їх на половину. Поставте в холодильник на пару годин, щоб маса застигла.
панна-котта с ягодами - фото крок 4
Поки десерт застигає приготуйте ягідну начинку. У ягоди додайте трохи цукру і суміш з крохмалю і води, яку необхідно змішати окремо. Поставте грітися і доведіть до кипіння. Маса повинна загуснути. Якщо виходить сильно густо, можна підлити трохи води. Потім ягідну начинку остудіть.
панна-котта с ягодами - фото крок 5
Остигнула ягідну начинку викладіть на десерт. Приємного частування!

Схожі рецепти