Панна-котта с ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати на новорічний стіл або ж просто для своїх близьких цей смачний десерт на основі вершків. Поєднання простих інгредієнтів народжує шалено смачний десерт. Спробуйте і ви!
Для приготування цього десерту вершки найкраще використовувати жирні, так як саме від їх жирності залежить ніжність смаку. Якщо вони будуть малої жирності, то це вийде просто молочне желе. А ось ягоди можна брати абсолютно будь-які. Готуйте з задоволенням!
- Вершки від 33% - 200 грам
- Молоко - 200 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Желатин - 12 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Ягоди - 300 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок
Насамперед замочіть желатин в холодній воді і дайте йому постояти хвилин 15-20, щоб він набряк.
Вершки з'єднайте з молоком, додайте цукор і доведіть до кипіння. Додайте набряклий желатин і розмішайте, щоб він розчинився повністю.
Налийте в kremankam, наповнюючи їх на половину. Поставте в холодильник на пару годин, щоб маса застигла.
Поки десерт застигає приготуйте ягідну начинку. У ягоди додайте трохи цукру і суміш з крохмалю і води, яку необхідно змішати окремо. Поставте грітися і доведіть до кипіння. Маса повинна загуснути. Якщо виходить сильно густо, можна підлити трохи води. Потім ягідну начинку остудіть.
Остигнула ягідну начинку викладіть на десерт. Приємного частування!