Панна-котта на День закоханих
(покроковий рецепт з фото)
Балувати улюблених вкуснишкамі хочеться кожен день, але на свята - особливо, згодні? Цей рецепт для тих, хто в пошуку смачного, апетитного, яскравого і тематичного десерту на день Валентина.
Такий варіант напевно нікого не залишить байдужим! З покроковими фотографіями та рекомендаціями, я впевнена, все вийде навіть у новачків на кухні. Якщо готові створити маленький кулінарний шедевр, запам'ятовуйте, як приготувати панна-котту на День закоханих з кокосом. Неодмінно повторіть в домашніх умовах!
- Полуниця - 450 грам
- Малина - 150 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Желатин - 28 грам (навпіл в ягоди і вершки)
- Кокосова стружка - 1/4 склянки (по бажанню)
- Молоко - 2 склянки
- Вершки - 1 Склянка
- Кокосове молоко - 2 склянки
- Цукор - 1/4-1/2 склянки (за смаком)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Вимийте і висушіть полуницю. Трохи відкладіть в сторону, інше подрібніть в блендері з цукром і водою в пюре. Протріть через дрібне сито отриману масу.
2. Півсклянки пюре з'єднайте з желатином, перемішайте. Решта поставте на вогонь і прогрійте майже до кипіння. З'єднайте гаряче і холодне пюре, перемішайте. Викладіть в зручну форму, розрівняйте. За бажанням можна помістити в пюре ягідки малини і шматочки полуниці.
Усе, приберіть форму на кілька годин в холодильник для застигання.
Усе, приберіть форму на кілька годин в холодильник для застигання.
3. Коли ягідне желе добре застигне, за допомогою виїмок виріжте сердечка.
4. У половині склянки молока замочіть желатин. У каструльці з'єднайте молоко, що залишилося, вершки, кокосове молоко, цукор і поставте на вогонь. Доведіть майже до кипіння. Зніміть, з'єднайте з желатином, додайте ванільний екстракт і перемішайте.
5. За бажанням також можна додати кокосову стружку в молочну суміш. Так, можна приступати до складання десерту. У формочки викладіть ягідні сердечка і розлийте вершкову масу. Приберіть в холодильник до повного застигання.
6. Нереально красива і смачна кокосова панна-котта на День закоханих. Пригощайтеся!