Пампушки в мультиварке
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запланували приготувати на обід український борщ, то без пампушок з часником до нього вам ніяк не обійтися. Вони є прекрасним доповненням до перших страв і замінюють звичайний хліб.
Щоб український борщ вдався на славу, потрібно постаратися не тільки над його приготуванням, але і зробити ідеальні булочки до нього. Як приготувати пампушки в мультиварці, ви дізнаєтеся з цього рецепта. Їх можна подавати і з іншими першими стравами.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 175 мілілітрів
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Часник - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Розпушувач - 5 грам
Насамперед вам потрібно просіяти борошно і з'єднати її з розпушувачем. Висипати їх в миску, додайте дріжджі, влийте туди воду і дві столові ложки олії. Додайте сіль, цукор. Перемішайте і замісіть еластичне тісто.
Тісто покладіть в тепле місце на півгодини, щоб воно підійшло. Потім обомніте його руками і скачайте невеликі кульки. Помістіть їх в змащену маслом чашу мультиварки так, щоб між кульками залишався простір. У процесі приготування пампушки збільшаться, а це простір заповниться.
Виставте в мультиварці режим з мінімальною температурою і дайте тісту піднятися ще раз.
Тепер поставте мультиварку в режим "випічка" на сорок п'ять хвилин. Поки пампушки готуються, зробіть обмазку для них. З'єднайте в піалках залишок масла, нарубану зелень (петрушку і кріп), а також пропущений через прес часник. Готові пампушки змастіть соусом і подавайте до столу.