Паелья з морепродуктами і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Паелья - це традиційне блюдо іспанської кухні, її візитна картка. Є кілька способів її приготування, пропонуємо один з них, як приготувати паелью з морепродуктами і куркою.
Основою страви є рис, який готується з додаванням овочів, морепродуктів, курячого м'яса, а також спецій. Можна приготувати все це окремо, тоді отримаємо три різних види. Паелью подають як самостійно блюдо. Воно дуже поживне і ситне, його з легкістю можна приготувати на святковий стіл або до сімейної вечері.
- Цибуля - 2 штуки
- Перець солодкий - 2 штуки
- Мал - 750 кілограм
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Оливкова олія - 200 мілілітрів
- Часник - 1 штука (головка)
- Тигрові креветки - 500 грам
- Кальмар - 250 грам
- Мідії - 500 кілограм
- Курча - 600 кілограм
- Вода - 500 мілілітрів
- Куркума - 1 Ст. Ложка
- Чорнослив - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Лимон - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1. Рубаємо курчати невеликими шматочками, моєму, витираємо паперовим рушником і солимо. На сковороді з додаванням оливкової олії обсмажуємо м'ясо до появи скоринки, заливаємо водою і варимо після закипання ще 10 хвилин.
2. Чистимо і нарізаємо цибулю великим кубиком, перець миємо, очищаємо від насіння і також нарізаємо великими кубиками. Часник чистимо і подрібнюємо. На великій сковороді з додаванням оливкової олії обсмажуємо спершу цибулю, а потім перець, після цього додаємо часник.
3. Креветки і мідії очищаємо, кальмар нарізаємо шматочками. До овочів на сковороді додаємо морепродукти, перемішуємо і обсмажуємо до випаровування рідини.
4. Сухофрукти попередньо заливаємо гарячою водою і залишаємо на пару хвилин, потім віджимаємо їх від води і додаємо сухофрукти на сковороду, трохи обсмажуємо і потім викладаємо курчат, kurkumu, якщо потрібно додаємо сіль.
5. Мал промиваємо до прозорої води, трохи висушуємо його і додаємо на сковороду, вливаємо бульйон після варіння курчат і вино, якщо потрібно вливаємо ще води, щоб вона була на палець вище рису, тушкуємо на слабкому вогні до випаровування рідини. Накриваємо сковороду фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Готову страву подаємо гарячим з зеленню і дольками лимона.