Паелья з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную досить простий рецепт паельї з куркою і грибами. Це ситне, апетитне і дуже ароматне блюдо, яке вчиненого нескладно зробити вдома.
Варіантів цього іспанського страви існує чимало. Цей рецепт приготування паельї з куркою і грибами передбачає використання досить традиційних інгредієнтів, які найчастіше є під рукою, так що обов'язково варто приготувати таку паелью будинку.
- Куряче філе - 200 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Гриби - 100-150 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Мал - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка (паприка, гострий перець, куркума)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
1. Куряче філе необхідно вимити, злегка просушити і нарізати тонкими смужками або невеликими кубиками.
2. На сковороді або в сотейнику розігріти трохи оливкового масла і відправити туди філе. Обсмажити трохи до появи скоринки і викласти на тарілку. В рецепт приготування паельї з куркою і грибами можна також використовувати крильця, гомілки або стегенця.
3. Солодкий перець, очистити і як слід вимивши, нарізати невеликими кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити пару хвилин до м'якості, потім відкласти в сторону.
4. Очищену моркву, нарізану невеликими шматочками, також трохи обсмажити.
5. Вимити і нарізати гриби. У невеликій кількості оливкової олії обсмажити гриби хвилин 5.
6. Потім додати на сковороду курку і смажити ще пару хвилин.
7. Часник очистити і подрібнити (можна пропустити через прес).
8. Томатну пасту і спеції з'єднати і як слід перемішати.
9. Назад повернути обсмажені овочі, додасть часник і рис. Влити воду і приготовлену суміш спецій.
10. Накрити кришкою і довести до готовності в духовці або на плиті. Коли паелья з куркою і грибами в домашніх умовах готова її можна доповнити свіжою зеленню і подавати до столу.