Паелья з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям іспанської кухні пропоную простий рецепт паельї з куркою і овочами. Це ситне, апетитне блюдо для всієї родини, яке обов'язково варто приготувати.
Дивно простий рецепт паельї з куркою і овочами під силу навіть початківцю кулінарові. Використовувати можна улюблені інгредієнти, кожен раз по-різному комбінуючи їх зі спеціями і сушеними травами.
- Курка - 500 грам (ніжки, крила, стегна)
- Морепродукти - 100-200 грам
- Ковбаски - 100-200 грам
- Шинка або бекон - 2-3 скибочок
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибулина - 1-2 штук (ріпчаста, фіолетовий, порей)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції за смаком - 1 щіпка (орегано, паприка, перець чилі)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Солодкий перець - 1-2 штук
1. Насамперед необхідно підготувати овочі. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Солодкий перець, очистивши від хвостиків і насіння, невеликими кубиками. Часник можна розрізати навпіл. Свіжу зелень вимити, просушити і також подрібнити.
2. На сковороду з невеликою кількістю оливкової олії відправити цибулю і обсмажити злегка.
3. Тим часом можна зайнятися куркою та іншими м'ясними інгредієнтами. Їх потрібно ретельно вимити і нарізати невеликими шматочками. В рецепт приготування паельї з куркою і овочами краще використовувати також трохи улюблених морепродуктів.
4. До обсмаженої цибулі відправити морепродукти та м'ясні інгредієнти. Обсмажити трохи, додавши лавровий лист, спеції за смаком і трохи зелені.
5. Потім додати овочі, що залишилися. Як слід перемішати і смажити ще пару хвилин.
6. Всипати на сковороду рис. Паелья з куркою і овочами в домашніх умовах може готуватися на воді або на заздалегідь приготовленому овочевому бульйоні, який потрібно влити одразу після додавання рису.
7. Акуратно все перемішати. Додати ще трохи солі і спецій за смаком.
8. До готовності паелью можна довести не тільки на плиті, але і в духовці. Надіслати її туди на 30-45 хвилин, поки курка повністю не проготовітся, а рідина вся вбереться в рис.