Паелья в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Паелья - це одне з найпопулярніших іспанських страв. Варіантів і рецептів приготування цієї страви існує величезна кількість, але головним інгредієнтом у всіх рецептах є, звичайно, Мал.
Сьогодні я пропоную вам приготувати паелью з овочами, морепродуктами і куркою, а подати у вигляді невеликих кошиків з лаваша. Вийде дуже оригінально, та й подавати зручно, особливо для великих компаній. Дуже важливо підібрати спеції за смаком, я використовую прованські трави. Щоб підфарбувати рис, будемо використовувати куркуму, ця пряність не має яскраво вираженого смаку.
Отже, дивіться, як приготувати паелью в лаваші.
- Мал - 150 грам
- Перець солодкий - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Прованські трави - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Морепродукти - 150 грам
- Курка - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Лаваш - 1 штука
- Пір'я лука - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Помідори поріжте невеликими шматочками, перець очистіть і поріжте дрібною соломкою, а цибуля поріжте довільними шматочками.
Надішліть всі овочі в сковороду, додайте рослинного масла, прованські трави, куркуму і сіль. Смажте на повільному вогні 7-10 хвилин.
Потім влийте бульйон і тушкуйте все приблизно 10-15 хвилин.
В останню чергу відправте в сковороду рис, перемішайте і готуйте, поки рис не стане м'яким.
Тим часом відваріть морепродукти до готовності, а курячу грудку або інші частини поріжте на шматочки і обсмажте на сковороді. Зверху на готову паелью викладіть курку і морепродукти. Блюдо готово, залишилося тільки оригінально його подати.
З лаваша виріжте 4 квадрата приблизно 12х12 см. Складіть на два квадрати. В середину покладіть паелью, а кінці підійміть і скріпіть пір'ям цибулі або часнику. В результаті вийде кошик з ароматною паельєю. Їжте із задоволенням!