Paştejş
(покроковий рецепт з фото)
Paştejş - традиційне португальське тістечко з листкового тіста з заварним кремом. Готуються тістечка нескладно і вражають своєю ніжністю і тонким ароматом кориці і лимона. Раджу приготувати!
У традиційних національних рецептах я не раджу нічого міняти і доповнювати, а рекомендую точно слідувати рецептурою, - тоді на вашій кухні з'явиться шматочок Португалії.
- Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
- Молоко жирне - 250 мілілітрів
- Жовтки яєчні - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вода - 125 мілілітрів
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
1. 50 мл. Молока розмішайте з борошном.
2. У час, що залишився молоко додайте корицю, цедру і поступово доведіть до кипіння.
3. З'єднайте обидві молочні маси з борошном і варіть на невеликому вогні до загусання.
4. У воду додайте цукор і, не розмішуючи, доведіть до кипіння. Кип'ятіть 3 хвилини, потім зніміть з вогню.
5. Влийте гарячий сироп в молочну суміш і розмішайте.
6. Потім процідити і охолодити slegka.
7. Додайте жовтки і добре розмішайте. Накрийте плівкою, щоб вона стосувалася крему, і охолодження.
8. Якщо тісто у вас пластами, то поверніть їх в рулет.
9. Наріжте на шматки 1, 5 - 2 см.
10. Викладіть у формочки, змащені маслом.
11. Заливка крем.
12. Випікайте в розігрітій до 250 градусів духовці 17-20 хвилин. В кінці можна поставити під гриль. При подачі посипте цукровою пудрою. Смачного!