Овочевий салат з апельсиновим соком
(покроковий рецепт з фото)
Заправка - важлива складова салату. Вона або доповнює смаком всі інгредієнти і з'єднує їх, або все псує. Тому її вибір дуже важливий. Іноді виходять несподівані, але смачні варіанти.
Наприклад, я пропоную вам овочевий салат з апельсиновим соком і крупою киноа. Рецепт оригінальний, він поєднує в собі ситну основу з кисло-солодкими смаковими відтінками. Це тепле блюдо замінить гарнір до м'яса, але найкраще його є в якості основного. Відмінний варіант для вегетаріанського обіду.
- Лобода - 100 грам
- Горох в стручках - 150 грам (свіжий або заморожений)
- Помідор сушений - 70 грам
- Овочевий бульйон - 100 мілілітрів
- Апельсин - 2 штуки
- Цукіні - 0, 5 штуки
- М'ята, листочки - 8 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Болгарський перець, червоний - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 0, 25 пучка
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Відваріть киноа в овочевому бульйоні до готовності. Дивіться інструкцію на упаковці крупи.
Наріжте середніми шматочками перець, горох, цукіні і помідори. Подрібніть часник.
Обсмажте овочі до м'якості в олії. Додайте перець, сіль і цукор. Перемішайте.
Дрібно наріжте промиту м'яту і петрушку.
Кіноа перемішайте з овочами і зеленню. Додайте м'якоть одного апельсина, порізану шматочками.
Заправте салат соком лимона і одного апельсина. Все перемішайте. Смачного!