Овочеві маффіни
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Овочеві маффіни - чудова і корисна закуска для святкового столу. Можна, можливо, звичайно, порадувати себе таким простим і смачним блюдом і в будні. Такі мафіни - низькокалорійні і бюджетні.
Опис приготування:
Суміш для випічки овочевих маффинов можна приготувати з будь-яких сезонних овочів або тих, які їсть у вас під рукою. Сир також можна додати на свій розсуд. Овочеві маффіни можна подати з улюбленим соусом.
- Морква - 300 грам
- Cukini - 1 штука(250 г)
- Сир жовтий - 50-60 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Вапно - 1 штука(Tsedra з 1/2 лайма)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Селера (листя з пучка) - 1 штука
1. Морква і цукіні очистіть і промийте. Якщо цукіні - свіжий, то його чистити не треба. Моркву натріть на дрібній тертці, а цукіні натріть трохи крупніше.
2. Вершки збийте з яйцями віночком.
3. До суміші з яєць і вершків додайте сіль і перець. Перемішайте.
4. Отриману суміш влийте в терті овочі і перемішайте.
5. Натріть сир. Додайте до овочів і вершково-яєчної суміші більшу частину сиру. Пару ложок тертого сиру залиште для сервірування.
6. Додайте цедру з половини лайма.
7. Промийте пучок селери, зріжте верхню (листову) частина і подрібніть. Додайте нарізані листя селери до інших інгредієнтів.
8. Викладіть готову суміш у формочки для випічки маффінів. Зверху присипте тертим сиром.
9. Випікайте овочеві маффіни в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Смачного!