Овочеве різотто
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні зробимо смачне овочеве блюдо за рецептом, як приготувати овочеве різотто. Запевнюю вас, що воно таке ж смачне, як, наприклад, з м'ясом або морепродуктами. Блюдо відмінно підходить для гарніру.
Овочеве різотто готується не тільки з грибами, як багато хто міг би подумати. Тут добре підходять заморожені овочеві суміші, особливо в зиязикай період. Можна використовувати свіжі сезонні овочі, які привнесуть не тільки смак, але і колір. Подавайте блюдо відразу після приготування.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Мал - 1 Склянка
- Бульйон - 4 склянки (овочевий або курячий)
- Заморожена овочева суміш - 340 грам (брокколі, морква, кольорова капуста)
- Пармезан - 100 грам
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1
У каструлю налийте воду і доведіть до кипіння, відваріть в киплячій воді заморожені овочі протягом 10-15 хвилин до м'якості, потім перекладіть в друшляк.
2
Очистіть і наріжте дрібно цибулю, часник. Сковороду відправте на вогонь, викладіть вершкове і оливкове масло, розігрійте гарненько.
3
Додайте цибулю з часником, обсмажуйте пару хвилин до м'якості. Промийте гарненько рис і викладіть його в сковороду, влийте 0, 5 склянки бульйону, варите 2-3 хвилини.
4
Влийте ще 1, 5 склянки і готуйте 5 хвилин, потім ще склянку бульйону і весь час перемішуйте рис, через 5 хвилин влийте бульйон і тушкуйте ще 8 хвилин.
5
Додайте до рису відварні овочі, сіль і poperčite, подрібніть петрушку і викладіть в сковороду, прогрійте ще 1-2 хвилини і відразу подавайте до столу з тертим сиром. Смачного!