Овочеве рагу з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо я не знаю, що зробити на вечерю, то готую рагу. Люблю це гаряче за те, що воно дуже варіативно. У більшості випадків можна підлаштуватися з блюдом під продукти, які є під рукою на кухні.
Зібрали всі овочі, додали до них яке-небудь м'ясо і все загасили. Приблизно так я і роблю. Але, все-таки, деякі точні рецепти завжди маю на увазі. Наприклад, пропоную вам дізнатися про те, як приготувати овочеве рагу з фрикадельками. Головну роль тут відіграє баклажан, гриби і, звичайно, фарш для фрикадельок.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Гриби - 400 грам
- Помідор - 5 штук
- Морква - 2-3 штук
- Болгарський перець - 5 штук
- Баклажан - 5 штук
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Кмин - За смаком
Овочі добре промийте, обсушити і почистіть моркву і цибулю.
Баклажани і моркву наріжте кружальцями. Перець наріжте соломкою. Лук і помідори нарубати півкільцями. Окремо поріжте дрібно гриби і обсмажте їх в олії.
Покладіть овочі шарами в посуд з товстим дном. Кожен шар соліть й перчимо. В кінці викладіть гриби, лавровий лист і подрібнений часник. Присипте інгредієнти цукром.
Влийте до овочів масло. Закрийте блюдо кришкою, і доведіть його до кипіння. Гасіть овочі на повільному вогні протягом 40 хвилин.
Поки займіться фрикадельками. Фарш вимішайте з сіллю, кумином і перцем. Зробіть з нього фрикадельки.
Обсмажте м'ясні вироби в маслі пару хвилин, перевертаючи. Повинна утворитися золотава скоринка.
Фрикадельки перекладіть в готове рагу. Готуйте їх разом ще хвилин 10-15. Смачного!