Ош плов
(покроковий рецепт з фото)
Ош плов - святковий плов народів Середньої Азії. Пропоную Вашій увазі традиційний рецепт таджицького плову. Приготуємо плов в звичній для нас сковороді. Заходьте і знайомтесь з рецептом!
Це рецепт традиційної середньоазіатської кухні, тому уважно читайте рецепт і вчіться готувати справжній плов! буде смачно, ситно і ароматно!
- Мал - 500 грам
- Баранина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Масло рослинне - 150 мілілітрів
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Гайка - 1/2 склянки
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

1. Нут промийте і замочіть на пару годин. Потім воду злийте.

2. Лук наріжте довільно.

3. Морква почистіть і наріжте брусочками.

4. М'ясо порізати на шматочки середнього розміру.

5. Рис добре промийте.

6. Половину нарізаної цибулі дуже добре обсмажте. Потім цибулю видаліть з сковороди, він нам більше не знадобиться.

7. Додайте в цю ж сковороду м'ясо і добре обсмажте.

8. Додайте, що залишився лук і обсмажте все разом.

9. Додайте моркву і зіру. Добре все обсмажте до м'якості моркви.

10. Додати гайка.

11. Потім рис.

12. Обсмажте, щоб кожна рісинки просочилася маслом.

13. Вставте в рис зубчики часнику.

14. Залийте водою, щоб вона була на 1, 5 см. Вище рису. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте до готовності.

15. Смачного!