Рецепт Осетинський сир фото

Осетинський сир
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Молочні продукти, Кефір, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок

Вирішили відязикатися від покупного сиру на користь домашнього? розповім вам, як приготувати осетинський сир. Використовуйте тільки якісне молоко, краще домашнє, але підійде і пастеризоване покупне.

Сир можна нарізати шматочками для бутербродів або канапе. Можете використовувати його для приготування салатів, наприклад, «Грецький» салат з таким сиром буде чудовий. Він відмінно підійде для запіканки або пирога з сирною начинкою (всім знайомі осетинські пироги).

  • Молоко - 4 L
  • Пепсин - 8 штук (таблетки)
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Вода - 30 мілілітрів
осетинський сир - фото крок 1
1. В емальовану або залізну каструлю вилийте все молоко, надішліть її на слабкий вогонь.
осетинський сир - фото крок 2
2. Пепсин в таблетках викладіть на обробну дошку. Потім роздушіть їх за допомогою ложки.
осетинський сир - фото крок 3
3. У теплій кип'яченій воді розведіть таблетки і відставте миску в сторону.
осетинський сир - фото крок 4
4. Підігрійте молоко до тридцяти градусів, дуже важливо дотримуватися температурного режиму.
осетинський сир - фото крок 5
5. Підігрійте кефір до кімнатної температури, потім влийте до молока.
осетинський сир - фото крок 6
6. Після кефіру додайте раніше розчинений у воді пепсин і приберіть молоко з вогню.
осетинський сир - фото крок 7
7. Ви помітите, як молоко початок згортатися. Поставте каструлю на плиту біля включеного газу, підтримуйте в ній тепло 1 час.
осетинський сир - фото крок 8
8. Через 1 годину в верхній частині утворюється сироватка, а під нею почне утворюватися сир. Ложкою або ножем розділіть сир на шматочки.
осетинський сир - фото крок 9
9. Знову відправте молоко на вогонь, підігрійте його до 40 градусів.
осетинський сир - фото крок 10
10. Варіть суміш на слабкому вогні 15 хвилин, за цей час сир стане щільний.
осетинський сир - фото крок 11
11. Вимкніть вогонь і перекладіть сир в друшляк з марлею.
осетинський сир - фото крок 12
12. Встановіть важкий прес і залиште на кілька годин (1-3 годину).
осетинський сир - фото крок 13
13. Зніміть прес і перекладіть сир на іншу сторону, знову встановіть прес і залиште на 1 час.
осетинський сир - фото крок 14
14. Через годину перекладіть сир в форму і встановіть прес, відправте його в холодильник на 8 годин (краще на ніч).
осетинський сир - фото крок 15
15. Готовий сир посоліть і зберігайте в холодному місці близько 10 днів.

Схожі рецепти