Рецепт Осетинський сир фото

Осетинський сир
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Молочні продукти , Кефір , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Вирішили відязикатися від покупного сиру на користь домашнього? розповім вам, як приготувати осетинський сир. Використовуйте тільки якісне молоко, краще домашнє, але підійде і пастеризоване покупне.

Опис приготування:

Сир можна нарізати шматочками для бутербродів або канапе. Можете використовувати його для приготування салатів, наприклад, «Грецький» салат з таким сиром буде чудовий. Він відмінно підійде для запіканки або пирога з сирною начинкою (всім знайомі осетинські пироги).

  • Молоко - 4 L
  • Пепсин - 8 штук (таблетки)
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Вода - 30 мілілітрів
осетинський сир - фото крок 1
1. В емальовану або залізну каструлю вилийте все молоко, надішліть її на слабкий вогонь.
осетинський сир - фото крок 2
2. Пепсин в таблетках викладіть на обробну дошку. Потім роздушіть їх за допомогою ложки.
осетинський сир - фото крок 3
3. У теплій кип'яченій воді розведіть таблетки і відставте миску в сторону.
осетинський сир - фото крок 4
4. Підігрійте молоко до тридцяти градусів, дуже важливо дотримуватися температурного режиму.
осетинський сир - фото крок 5
5. Підігрійте кефір до кімнатної температури, потім влийте до молока.
осетинський сир - фото крок 6
6. Після кефіру додайте раніше розчинений у воді пепсин і приберіть молоко з вогню.
осетинський сир - фото крок 7
7. Ви помітите, як молоко початок згортатися. Поставте каструлю на плиту біля включеного газу, підтримуйте в ній тепло 1 час.
осетинський сир - фото крок 8
8. Через 1 годину в верхній частині утворюється сироватка, а під нею почне утворюватися сир. Ложкою або ножем розділіть сир на шматочки.
осетинський сир - фото крок 9
9. Знову відправте молоко на вогонь, підігрійте його до 40 градусів.
осетинський сир - фото крок 10
10. Варіть суміш на слабкому вогні 15 хвилин, за цей час сир стане щільний.
осетинський сир - фото крок 11
11. Вимкніть вогонь і перекладіть сир в друшляк з марлею.
осетинський сир - фото крок 12
12. Встановіть важкий прес і залиште на кілька годин (1-3 годину).
осетинський сир - фото крок 13
13. Зніміть прес і перекладіть сир на іншу сторону, знову встановіть прес і залиште на 1 час.
осетинський сир - фото крок 14
14. Через годину перекладіть сир в форму і встановіть прес, відправте його в холодильник на 8 годин (краще на ніч).
осетинський сир - фото крок 15
15. Готовий сир посоліть і зберігайте в холодному місці близько 10 днів.

Схожі рецепти