Орчха
(покроковий рецепт з фото)
Орчата - це молочний напій приготований з рису, води і молока. А в якості смакових добавок ми поклали горіхи і фініки. Напій прекрасно вгаязикє спрагу і може замінити легку вечерю.
Орчата - смачний напій, який дуже популярний в Латинській Америці. Цей напій готують не тільки на рисі, але волоські горіхи, кунжуті. У нього можна додавати молоко, а можна повністю зробити його вегетаріанським. Замість цукру можна використовувати будь-який підсолоджувач на ваш розсуд.
- Мал - 100 грам
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Кориця мелена - За смаком
- Ванілін - За смаком
- Горіхи волоські - 3 штуки
- Вода - 350 мілілітрів (кип'ячена)
- Фініки - 4 штуки
- Цукор - За смаком
- Молоко - 100 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Рис гарненько промийте і залийте холодною кип'яченою водою. Покладіть паличку кориці і додайте очищені волоські горіхи. Приберіть в прохолодне місце і настоюйте рис протягом 11-12 годин.
Вийміть з миски паличку кориці і злийте частина рідини. Решта пробийте блендером до однорідної маси.
Поверніть відлиту рідину назад в миску і процідіть рідину через дуже дрібне сито. Гущу ретельно відіжміть, вона нам більше не знадобиться.
Всипте в миску цукор.
Фініки вимийте, видаліть кісточки і дрібно поріжте. Додайте шматочки фініків в миску з рисової рідиною.
Влийте в миску молоко. Бажано попередньо його прокип'ятити і остудити.
Все гарненько збийте блендером до однорідної і пухкої маси.
Розлийте відразу по келихах, посипте меленою корицею і подавайте до столу.
Смачного!