Омлет з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Омлети ми готуємо мало не щодня на сніданок для себе і домочадців. Існують різні способи того, як домогтися ніжного збалансованого смаку. Ось, як приготувати омлет з кефіром.
Для приготування необхідним є, мабуть, тільки одна уязик - наявність яєць. Все інше можна варіювати. Кладуть в нього і молоко, і кисле молоко, і кефір. Загалом, будь-які молочні та кисломолочні продукти будуть вписуватися добре в це блюдо. Його прекрасно доповнить свіжа зелень.
- Яйця - 8 штук
- Кефір - 1 Склянка
- Ковбаса - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Цибуля зелена - 1 пучок

Беремо глибоку миску. Розбиваємо в неї яйця. Беремо віночок або міксер і збиваємо яйця до однорідної консистенції. Вливаємо кефір і ще раз збиваємо.

Для омлету можна використовувати будь-яку ковбасу на ваш смак. Я зазвичай кладу ту, яка у мене завалялася в холодильнику. Нарізаємо ковбаску на дрібні кубики і кидаємо в яйця.

Омлет можна готувати без зелені. Але я звикла її всюди додавати. У мене в наявності завжди є пучок петрушки або зеленого лука. Моєму зелень, рубаємо і кладемо в миску. Додаємо сіль і перець.

Тепер беремо сковорідку. Ставимо її на вогонь і кидаємо в неї шматок вершкового масла. Звичайно, соняшникова теж підійде. Але на вершковому смак куди ніжніше. Потім виливаємо омлетную суміш в сковорідку і накриваємо кришкою.

Ставимо вогонь на середню потужність і тушкуємо омлет, не піднімаючи кришку, щоб він не опал. Краще, якщо кришка прозора. Коли омлет підніметься і загусне, вимикаємо. Подаємо прямо з печі. Смачного!