Олів'є з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Спрощений рецепт всім відомого салату, який виходить дуже легкий, але такий же ситний. Варіантів приготування салату "олів'є" існує величезна кількість і цей - один з них (спрощений).
У далекому 19-му столітті цей салат складався з каперсів, tryufeley, пікулів і оливок. Сьогодні багато хто і не знають, що це за мудрі продукти, але салат "олів'є" - як і раніше традиційне блюдо святкового столу, незалежно від пори року. Він такий же смачний і популярний і буде залишатися таким ще не один десяток років. Даний рецепт - спрощений. По ньому салат виходить більш легким (за рахунок курки), але неймовірно смачним.
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 3 штуки
- Яйця - 3 штуки
- Зелений горошок - За смаком
- Солоний огірок - 2-3 штуки
- Куряче філе - 2 штук
- Майонез - За смаком
1. Звичайно, всі сучасні рецепти приготування цього салату далекі від традиційного, який був ще в 19 столітті, але олів'є з куркою за цим рецептом побалує будь смакові рецептори. Для початку нам потрібно відварити окремо куряче філе, окремо овочі і яйця. Бульйон можна потім використовувати для приготування першої страви.
2. Коли все охолоне потрібно, нарізати куряче філе, овочі, яйця. Солоні огірки підбирайте за смаком. Я люблю, щоб салат був посолонее, тому що овочі і курка прісні. Зелений горошок також додавайте до смаку. На це кількість продуктів достатньо буде однієї баночки.
3. Додаємо майонез і все ретельно перемішуємо. Такий салат можна урізноманітнити зеленою цибулею або маринованою цибулею, а також зеленню петрушки або кропом.
4. Дайте салату просочитися, а для цього поставте його в холодильник хоча б на одну годину. Потім подавайте порційно або в салатниці.
5. Я дуже люблю іноді додавати в салат свіжий огірок - відразу відчуваються нотки весни і салат набуває вже зовсім інший смак.