Окунь в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Риба - це джерело корисних вітамінів і мінералів. Рецепт приготування окуня в духовці у фользі ідеально підходить всім любителям запечених страв з мінімальною кількістю калорій.
Рецепт приготування окуня в духовці у фользі - це дивовижний варіант поєднання солодких і солоних смаків. Риба виходить ніжна і буквально тане в роті, а аромат страви заповнює кухню вже через 10 хвилин після початку запікання.
- Окунь - 1 штука
- Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
- Апельсин - 2-3 скибочок
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Свіжа зелень - 10 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Насамперед необхідно вимити і очистити від луски, нутрощів і плавників рибку. Для приготування маринаду потрібно натерти на дрібній тертці імбир і з'єднати його з рослинним маслом, цукром і соєвим соусом. Все як слід перемішати.
2. Підготовлену рибку необхідно нафарширувати вимитого, обсушене і подрібненою петрушкою. Додати в черевце пару скибочок апельсина (в рецепт приготування окуня в духовці у фользі можна використовувати і традиційний лимон). При бажанні можна додати також пару кілець цибулі.
3. Зелену цибулю також вимити, обсушити і нарізати.
4. На лист фольги викласти фаршировану рибку і посипати зверху зеленою цибулею.
5. Зверху полити окуня соусом, обмазавши його з усіх боків.
6. Фольгу загорнути, щільно закріплюючи краю і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20-30 хвилин. Окунь в духовці у фользі в домашніх умовах може готуватися і довше, в залежності від розміру рибки.
7. Запечену рибку подавати до столу цілком або відокремити від кісток філе і подавати порційно.