Рецепт Окунь в духовці у фользі фото

Окунь в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Окунь
Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі

Риба - це джерело корисних вітамінів і мінералів. Рецепт приготування окуня в духовці у фользі ідеально підходить всім любителям запечених страв з мінімальною кількістю калорій.

Рецепт приготування окуня в духовці у фользі - це дивовижний варіант поєднання солодких і солоних смаків. Риба виходить ніжна і буквально тане в роті, а аромат страви заповнює кухню вже через 10 хвилин після початку запікання.

  • Окунь - 1 штука
  • Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
  • Апельсин - 2-3 скибочок
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Імбир - 1 Ст. Ложка
  • Свіжа зелень - 10 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
окунь в духовці у фользі - фото крок 1
1. Насамперед необхідно вимити і очистити від луски, нутрощів і плавників рибку. Для приготування маринаду потрібно натерти на дрібній тертці імбир і з'єднати його з рослинним маслом, цукром і соєвим соусом. Все як слід перемішати.
окунь в духовці у фользі - фото крок 2
2. Підготовлену рибку необхідно нафарширувати вимитого, обсушене і подрібненою петрушкою. Додати в черевце пару скибочок апельсина (в рецепт приготування окуня в духовці у фользі можна використовувати і традиційний лимон). При бажанні можна додати також пару кілець цибулі.
окунь в духовці у фользі - фото крок 3
3. Зелену цибулю також вимити, обсушити і нарізати.
окунь в духовці у фользі - фото крок 4
4. На лист фольги викласти фаршировану рибку і посипати зверху зеленою цибулею.
окунь в духовці у фользі - фото крок 5
5. Зверху полити окуня соусом, обмазавши його з усіх боків.
окунь в духовці у фользі - фото крок 6
6. Фольгу загорнути, щільно закріплюючи краю і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20-30 хвилин. Окунь в духовці у фользі в домашніх умовах може готуватися і довше, в залежності від розміру рибки.
окунь в духовці у фользі - фото крок 7
7. Запечену рибку подавати до столу цілком або відокремити від кісток філе і подавати порційно.

Схожі рецепти